USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters

За підрахунками Reuters, внаслідок атак безпілотників було зупинено близько 14% російських нафтопереробних потужностей
Куйбишевський НПЗ
Наслідки атаки на Куйбишевський НПЗ
Джерело: Facebook

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод, що поблизу міста Самара на Волзі зупинив все виробництво після пошкоджень в результаті атаки українського безпілотника минулого тижня. Про це із посиланням на два джерела в галузі повідомляє Reuters.

Зазначається, що раніше на цьому тижні джерела в галузі повідомили про те, що Куйбишевський НПЗ, що належить "Роснафті", зупинив CDU-5, одну з двох установок первинної переробки, вивівши з ладу половину своєї потужності. Одне з джерел повідомило, що CDU-4 не постраждав від атаки дрона, але через технічний зв'язок із пошкодженим CDU-5 не зміг працювати без нього.

Як зазначають автори, зупинка додає труднощів російському нафтопереробному сектору, оскільки потреба в екстреному ремонті після численних атак безпілотників призвела до ускладнення поставок нафтопродуктів.

"За підрахунками Reuters, близько 14% російських нафтопереробних потужностей було зупинено внаслідок атак безпілотників, у тому числі в Куйбишеві, і цього місяця країна збільшила імпорт бензину із сусідньої Білорусі, щоб вирішити проблему можливого дефіциту палива", – кажуть у виданні.

Росія також заборонила експорт бензину на шість місяців, починаючи з 1 березня, щоб запобігти різкому зростанню внутрішніх цін на пальне.

Проте труднощі російських НПЗ дещо полегшилися, повідомили Reuters три джерела, оскільки відновилася робота на одному з агрегатів Рязанського нафтопереробного заводу, який набагато більший за Куйбишевський НПЗ.

Атаки на російські НПЗ

Нагадаємо, в середині березня українські безпілотники атакували нафтохімічне підприємство "Перший Завод" у Калузькій області РФ, що займається переробкою нафти. Це була операція ГУР МО.

Також дрони СБУ атакували одразу три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області. Пілотаж виконав далекобійний БпЛА "Лютий".

Згодом повідомлялося, що найбільша нафтопереробна компанія РФ "Роснєфть" зменшила свої потужності на 12,65% станом на початок березня порівняно із січнем цього року. Це напряму пов'язано з атаками дронів на російські НПЗ. 

Також Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ.

Читайте також:
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні