USD
НБУ
40.54
Готівка
40.99
EUR
НБУ
43.86
Готівка
44.45
Втрати орків: 5 5 2 1 9 0 (+1200)
USD
НБУ
40.54
Готівка
40.99
EUR
НБУ
43.86
Готівка
44.45

Суто політичний тиск і рейдерське захоплення: Кропачов прокоментував затягування розслідування справи зі сторони обвинувачення

Бізнесмен наголошує: вони перебувають вже два місяці під вартою. З цих двох місяців лише одна слідча дія проводилась з ними
Кропачов
Бізнесмен Віталій Кропачов під час судового засідання 04.07.2024
Джерело: UWN

Бізнесмен Віталій Кропачов, якого ДБР звинувачує у нібито несплаті податків, заявляє про затягування розслідування справи зі сторони обвинувачення. Зауважує, такі дії вчиняються виключно з метою політичного тиску та рейдерського захоплення. Свою позицію Кропачов озвучив під час судового засідання, яке транслював телеканал TAK TV.

Бізнесмен розповідає, що після затримання підозрюваних по справі податкова просила документи, аби зробити свій висновок. Втім, підприємство через суд домоглося саме проведення податкової перевірки.

"Ми ж розуміємо, як працює податкова система. Вона працює просто: здаються декларації, річні та квартальні звіти. І чітко прописується: якби ми б не заплатили гроші, то підприємства, власниками яких ми є, відразу отримали б податкове повідомлення", – наголошує він.

Й додає: тепер же ДБР і прокуратура цинічно затягують момент перевірки. До прикладу, вже кілька днів податкова інспекція не приїжджає на планову перевірку. Хоча підприємством надано всі документи в повному обсязі. Щобільше, правоохоронці вилучили податкову звітність та документи, що були надані для податкової перевірки. Зробили це з порушенням – без належного оформлення вилучених документів. 

"Це говорить про що? Про те, що затягування ведеться навмисно. Для чого це відбувається, я поясню. Просте рейдерське захоплення бізнесу під політичним аспектом. Плюс до всього – тиск на засоби масової інформації. 1 травня ми відкрили супутникове мовлення, 17 травня я вже як власник, кінцевий бенефіціар опинився у в'язниці. Прокуратура разом із ДБР заарештували все майно, навіть до якого я не маю жодного стосунку, де я не є ніяким власником, кінцевим бенефіціаром. Тому це суто політичний тиск і рейдерське захоплення", – констатує Кропачов.

Щодо самої справи, то бізнесмен наголошує: вони перебувають вже два місяці під вартою. З цих двох місяців лише одна слідча дія проводилась з ними.

"2021-й, 2022-й, 2023-й, 2024 рік. 38 осіб витрачають державні гроші, близько 30 мільйонів на рік. Займаються справою і намагаються продовжити термін ще до дев'яти місяців, коли ми перебуваємо під вартою. Це якийсь абсурд. Якщо ви в жовтні 2021 року цю справу отримали, що ви тоді робили? Ви впродовж усього цього часу не займалися роботою. Що роблять сьогодні ДБР і прокуратура?" – каже він.

Насамкінець зауважує: підприємство повністю відкрите і готове до перевірок.

"Які треба документи – ми дамо. Ніхто ніколи в житті не відмовлявся ні від перевірок, не було такого нюансу, щоб ми щось не дали", – констатує Кропачов.

Щодо правоохоронців, то бізнесмен додає: уникнути відповідальності їм не вдасться. Всі порушення будуть запротокольовані. До речі, зауважимо, нині відомо, що працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів у справі ТОВ "Краснолиманське" та Віталія Кропачова. Кримінальне провадження за цим фактом вже відкрито

Справа Кропачова

ДБР звинуватило бенефіціарного власника ТОВ "Краснолиманське" Віталія Кропачова, довірену особу бізнесмена, директора ТОВ "Краснолиманське" та головного бухгалтера ТОВ "Краснолиманське" у нібито створенні так званої злочинної групи та у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень.

Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями. До того ж, за словами одного з адвокатів, Олександра Салазського, Віталію Кропачову було обрано запобіжний захід без можливості внесення застави за обвинуваченням в економічному злочині, "що само по собі є нонсенсом". 

Інший адвокат, Юрій Сухов, вважає, що справа проти Віталія Кропачова не має нічого спільного із законом. Він підтримав свого колегу, зазначивши, що рішення, згідно з яким особу, яка, ймовірно, вчинила економічний злочин, утримувати під вартою – виглядає абсурдним.

Адвокати переконані, що у справі ТОВ "Краснолиманське" першочерговою метою було затримати весь менеджмент групи компанії, аби заблокувати її діяльність.

5 червня відбувся розгляд апеляційної заяви адвокатів бізнесмена щодо зміни запобіжного заходу Кропачову. Київський апеляційний суд апеляцію не задовольнив. Адвокат бізнесмена Олександр Салазський в коментарі ТАК TV пояснив, що тепер Віталій Кропачов перебуватиме під вартою щонайменше до середини липня.

Читайте також:
Колишній співвласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов виїхав з України. Справою вже займається ДБР, – ЗМІ Колишній співвласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов виїхав з України. Справою вже займається ДБР, – ЗМІ
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Слідчий суддя продовжив строки досудового розслідування до 9 місяців
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Фактично 2,5 тисячі працівників та їх сім'ї, які проживають на лінії вогню, Фактично 2,5 тисячі працівників та їх сім'ї, які проживають на лінії вогню, "поставлені на межу виживання і злиднів", – директор ТОВ "Краснолиманське" про блокування рахунків