USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Коригував атаки "Шахедів" на Одесу. СБУ затримала російського інформатора

За його координатами окупанти здійснили один з ударів іранськими дронами Shahed
СБУ форма
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України затримала ще одного ворожого інформатора, який поширював дані про місцезнаходження військових та об'єкти оборонно-промислового комплексу Одеси. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Саме за його координатами окупанти здійснили один з ударів іранськими дронами Shahed по території обласного центру", – розповіли в спецслужбі.

Як з'ясувало слідство, поплічником окупантів виявився радіомеханік одного з одеських заводів військово-промислового комплексу.

У СБУ зазначають, що чоловік поширював у створеній ним у Telegram-групі, учасниками якої були переважно росіяни, інформацію про місця розташування на оборонному підприємстві та поруч із ним підрозділів Сил оборони, а також їхнє озброєння. Крім того, інформатор зливав дані щодо виконання підприємством оборонних замовлень.

Було встановлено, що після ворожих повітряних атак фігурант фіксував і поширював наслідки "прильотів" із деталізацією ступенів ураження атакованих об'єктів. Ці дані ворог міг використовувати для здійснення повторних і підготовки нових ударів дронами-камікадзе по місту.

Зраднику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 КК України (несанкціоноване поширення інформації про напрямок, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україні, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань). Суд відправив його під варту.

Раніше Служба безпеки України викрила колаборантку, яка допомогла депортувати понад 1 тисячу українських дітей. 

Також ми писали, що СБУ викрила агента ФСБ, який передавав дані про місця розташування складів з боєприпасами та баз військової техніки Сил оборони на Авдіївському напрямку.

Читайте також:
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ