USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

СБУ викрила колаборантку, яка допомогла РФ депортувати понад тисячу дітей з України

Протягом вересня – жовтня минулого року з її допомогою окупанти вивезли дітей до Севастополя
Депортація діти

Окупанти депортували тисячі українських дітей

Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України викрила колаборантку, яка допомогла депортувати понад 1 тисячу українських дітей. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Неповнолітніх вивозили до Севастополя протягом вересня – жовтня минулого року під виглядом добровільної евакуації.

У СБУ зазначили, що серед постраждалих – сироти та сотні дітей, батьки яких були незаконно затримані окупантами під час спроби виїхати із зони бойових дій. Для забезпечення депортації неповнолітніх російські загарбники залучили власницю одного з кримських туристичних агентств.

"Вона добровільно погодилася допомогти окупантам примусово вивезти дітей із Херсона, Мелітополя, Донецька, Луганська та Макіївки на територію тимчасово окупованого півострова", – розповіли у спецслужбі.

Для цього вона виділила автобуси і забезпечила подальше розміщення депортованих дітей на базі соціальних об'єктів у Криму.

Фігурантці вже повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі вона переховується на тимчасово окупованій території півдня України.

Раніше

49 країн оголосили спільну заяву щодо незаконної примусової депортації українських дітей до Росії у відповідь на проведення засідання Радбезу ООН за формулою "Аррії" 5 квітня, в якому РФ головує.

Також ми писали, що в Україні засудили до 10 років суддю, яка причетна до депортації жителя Криму з території тимчасово окупованого півострова.

Читайте також:
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters