USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

"Тиждень кадрових рішень": Звільнено Кирила Тимошенка та Олексія Симоненка

Відповідні рішення уже опубліковані
Кирило Тимошенко
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський звільнив Кирила Тимошенка з посади заступника голови Офісу президента. Відповідний указ глави держави опубліковано на його офіційному сайті. 

Раніше сам Кирило Тимошенко підтвердив, що написав заяву на звільнення, опублікувавши її у своєму Telegram-каналі. 

Також Офіс Генерального прокурора повідомляє, що заступник генпрокурора Олексій Симоненко написав заяву про відставку за власним бажанням, а генеральний прокурор Андрій Костін вже її підписав. 

Симоненко звільнився після того, як ЗМІ стало відомо, що він в кінці 2022 року їздив у відпустку в Іспанію. Для поїздки використовувався "Мерседес" львівського підприємця і депутата Григорія Козловського, а супроводжував Симоненка - охоронець Козловського.

Що передувало 

У понеділок, 23 січня, під час свого звернення Володимир Зеленський повідомив, що цього тижня будуть "кадрові рішення" у структурах центральної та місцевої влади. Також було ухвалене рішення РНБО про те, що під час воєнного стану держслужбовці можуть виїжджати за межі України винятково у службові відрядження.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація про можливе звільнення з посади Кирила Тимошенка. Журналісти навіть назвали можливого наступника Тимошенка на посаді заступника голови ОП – це нинішній очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. 

Читайте також:
Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес, – Зеленський Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес, – Зеленський
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
Має конкретний план: Росія хоче зірвати Саміт миру Має конкретний план: Росія хоче зірвати Саміт миру