USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Компанія Google виплатила майже два мільярди доларів через патентну суперечку, пов'язану із ШІ

У 2016 році Google представила свої процесори для підтримки ШІ-технології для розпізнавання мови, створення контенту тощо
гугл
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Компанія Google досягла мирової угоди в позові Singular Computing про порушення патентних прав на процесори, що забезпечують роботу штучного інтелекту. Про це повідомляє Reuters.

Угоду уклали тоді, коли мали розпочатися заключні слухання за позовом Singular Computing. Компанія вимагала відшкодувати 1,67 мільярда доларів збитків за можливе зловживання Google її інноваціями в галузі штучного інтелекту.

"Представник Google Хосе Кастанеда заявив, що компанія не порушувала патентних прав Singular і лише "рада розв'язувати цю проблему", – пише видання.

Що відомо про суперечку?

Singular Computing вимагала компенсації до 7 мільярдів доларів, що вдвічі перевищує найбільшу виплату за порушення патентних прав в історії США.

У позові 2019 року Singular стверджувала, що Бейтс ділився своїми винаходами з Google між 2010-м і 2014 роками. Компанія звинувачувала Google у тому, що та скопіювала технологію тензорних процесорів Singular, які розширюють можливості штучного інтелекту, і порушила два патенти.

Представник Google Хосе Кастанеда назвав патенти Singular "сумнівними" і сказав, що Google розробляла свої процесори "самостійно протягом багатьох років" і готова довести це в суді.

У 2016 році Google представила свої процесори для підтримки ШІ-технології для розпізнавання мови, створення контенту, рекомендацій з реклами та інших функцій. У Singular заявили, що версії, представлені у 2017-му і 2018 роках, порушують її патентні права.

"Головний науковий працівник Google Джефф Дін у внутрішньому електронному листі писав іншим співробітникам компанії про те, що ідеї Бейтса "справді можна підігнати" під те, що розробляли в Google. Зі свого боку Google каже, що працівники ніколи не зустрічалися з Бейтсом і завжди розробляли свої процесори самостійно та що її технології фундаментально відрізняються від тієї, яку Singular описує у скарзі", – додають журналісти.

Новини за темою: Google випустив нову модель ШІ Gemini

Раніше ми повідомляли, що в США журі присяжних визнало, що компанія Google ставиться до керівників по-різному через їхню стать, і присудило виплатити керівниці відділу Google Cloud Улку Роу компенсацію в розмірі 1,1 млн доларів за гендерну дискримінацію.

Зазначається, що Улку Роу подала позов до суду, у якому стверджувалося, що Google платила більше чоловікам, попри їхній менший досвід, і відмовляла їй у підвищенні – як помсту за її скарги.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ