USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Коломойському оголосили підозру в організації замовного вбивства

Жертвою олігарха став адвокат, який нібито відмовив Коломойському допомагати в незаконній оборудці
Коломойський
Ігорю Коломойському оголошують підозру в організації замовного вбивства
Джерело: Нацполіція

Олігарх Ігор Коломойський отримав нову підозру. Бізнесмена, який вже є фігурантом низки кримінальних справ, підозрюють в організації замовного вбивства. Про це повідомили Нацполіція та Офіс генпрокурора.

Правоохоронні органи не називають ім'я бізнесмена, який отримав підозру. Але вказують, що він вже підозрюється у легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом. Та й на фото видно, що підозру оголосили Ігорю Коломойському, який зараз знаходиться під вартою.

За даними слідства, Коломойський замовив вбивство адвоката у 2003 році. Як відомо, директор однієї з юридичних компаній відмовився співпрацювати в незаконній оборудці.

Діючи з мотивів особистої помсти, олігарх залучив членів банди, яка "спеціалізувалась" на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включаючи фізичну розправу з конкурентами.

Четверо чоловіків напали на адвоката у середмісті Феодосії та поранили його ножем. Потерпілого врятували медики, а правоохоронці затримали виконавців замовного вбивства.

Тепер поліція встановила беззаперечні докази, що підтверджують особу замовника. Коломойському сьогодні, 8 травня, вручили підозру.

Новини за темою: У світовому рейтингу мільярдерів від Forbes залишилися пʼять українців. Коломойського в списках немає

Коломойський – під вартою

З вересня 2023 року олігарх Ігор Коломойський перебуває у СІЗО. Він є фігурантом кількох кримінальних справ.

Слідство встановило, що протягом 2013–2020 років олігарх легалізував понад пів мільярда гривень, використавши для цього інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Також Коломойському оголосили підозру у незаконному заволодінні 5,8 млрд гривень, до якого були причетні співробітники ПрибатБанку, засновником і акціонером якого він тоді був.

Читайте також:
У світовому рейтингу мільярдерів від Forbes залишилися пʼять українців. Коломойського в списках немає У світовому рейтингу мільярдерів від Forbes залишилися пʼять українців. Коломойського в списках немає
НАБУ оголосило в розшук бізнес-партнера Коломойського НАБУ оголосило в розшук бізнес-партнера Коломойського
Коломойський залишився під вартою, але суд зменшив заставу з 3,9 до 2,65 млрд гривень Коломойський залишився під вартою, але суд зменшив заставу з 3,9 до 2,65 млрд гривень
Суд дозволив ПриватБанку вилучити 245 підконтрольних Коломойському АЗС Суд дозволив ПриватБанку вилучити 245 підконтрольних Коломойському АЗС