USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Кличко пообіцяв, що влітку буде відкрито рух автівок Подільським мостом та почнеться ремонт мосту Метро

За попередніми даними, щоб потрапити на Подільський міст, мешканцям Вигурівщини та Троєщини доведеться робити розворот біля ТРЦ Sky Mall
Подільський мостовий перехід у Києві
Подільський мостовий перехід у Києві
Джерело: Поліція Київської області

Цього літа буде запущено рух автомобілів Подільським мостом та почнеться ремонт мосту Метро. Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко у коментарі "Економічній правді".

За його словами, після завершення будівництва доріг від Русанівських садів до вулиці Вершигори та проспекту Шухевича міська влада дозволить рух приватного автотранспорту Подільським мостовим переходом. Це дозволить частково перекрити на ремонт дорожню частину мосту Метро.

Зазначається, що наразі на Русанівських садах поряд зі станцією міської електрички "Троєщина-2" підрядник робіт група компаній "Автострада" зводить тунель під насипом залізниці. Він сполучить з'їзд з Подільського мостового переходу з новою дорогою під розворотним кільцем троєщинського швидкісного трамваю.

"Проїзд до тунелю здійснюватиметься з проспекту Романа Шухевича, з'їзд з тунелю – у напрямку вулиці Петра Вершигори. За попередніми даними, щоб потрапити на Подільський міст, мешканцям Вигурівщини та Троєщини доведеться робити розворот біля ТРЦ Sky Mall", – йдеться у матеріалі.

Повідомляється, що також влітку міська влада планує почати ремонт дорожніх автопроїздів мосту Метро. Голова департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор пообіцяв, що рух мостом для приватних автомобілів перекриватися не буде.

"Для естакади метро загрози немає, є проблеми з автопроїздами. Будемо підсилювати міст знизу. Під час робіт звужуватимемо смуги, перекидатимемо рух з однієї сторони на іншу, але перекривати повністю не будемо", – зазначив Кандибор.

Що відомо про Подільсько-Воскресенський міст?

Цей міст через Дніпро почали будувати ще у 2003 році з перервами через відсутність фінансування.

Автомобільне сполучення між лівим і правим берегами Дніпра по Подільсько-Воскресенському мосту планували запустити наприкінці 2021 року, але не вдалося.

У січні 2019 року київський міський голова Віталій Кличко заявив, що за умов належного фінансування потрібно приблизно 1,5–2 роки, щоб запустити автосполучення через Подільсько-Воскресенський міст.

У грудні 2023 року рух Подільсько-Воскресенським мостовим переходом відкрили для спецтранспорту, автомобілів екстрених служб та автобусного сполучення.

Також зазначимо, що на будівництві Подільського мостового переходу недорахувалися 24 млн гривень. Підозру у службовій недбалості оголошено заступнику директора комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва".

Читайте також:
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень