USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи осіб, – МЗС

Дев'ятеро українців поранені, ще дев'ятеро зникли безвісти
Ізраїль
Ситуація в Ізраїлі
Джерело: відкриті джерела

Кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи людей. Про це на своїй сторінці в Facebook написав речник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

За його словами, консули встановили їхні особисті дані, підтримують зв'язок із родичами та вживають заходів задля репатріації тіл.

Зниклі та поранені

Дев’ять громадян України отримали поранення різного ступеню тяжкості. Ще дев’ять українців вважаються зниклими безвісти. Українське посольство взаємодіє з ізраїльськими службами безпеки в контексті пошуку зниклих.

Евакуація українців з Ізраїлю

Ніколенко розповів, що понад тисяча українських громадян звернулися за допомогою у виїзді з території Ізраїлю через скасовані авіарейси.

"Дипломати готують на суботу, 14 жовтня, перший евакуаційний рейс до Румунії. Працюємо над організацією додаткових евакуаційних рейсів. Деталі будуть надіслані громадянам, які надали свої дані в українське посольство в Тель-Авіві", – уточнив він.

Евакуація з Сектора Гази

Речник МЗС додав, що близько 200 українців заявили про бажання евакуюватися із Сектора Газа.

"Водночас через відсутність безпеки виїзд наразі неможливий. МЗС, українські посольства в Ізраїлі, Єгипті, Йорданії, а також інші причетні відомства України, докладають активних зусиль, аби якнайшвидше витягти наших людей", – сказав Ніколенко.

Нагадаємо, 10 жовтня МЗС України заявило про те, що дипломатам вдалося розшукати сімох українців на півдні Ізраїлю, які раніше вважалися зниклими. Крім того, посольство України в Ізраїлі допомогло шести родинам знайти тимчасове житло в країні.

Раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявляв, що дипломати готують термінову евакуацію українців із Сектора Гази. За його словами, евакуація буде завершена до четверга, 12 жовтня.

Українці можуть виїхати із Сектора Гази лише до Єгипту. Там працює єдиний прикордонний пункт, який поки що відкритий.

За словами Корнійчука, у Секторі Гази на консульському обліку стояло понад тисяча українців.

Також ми повідомляли, що військові Ізраїлю відновили контроль над усіма прикордонними містами, що межують з Газою. Однак в них досі можуть знаходитися терористи.

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується