USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Ольга Харлан здобула золоту медаль на етапі Кубка світу з фехтування

Для Харлан це перше золото з 2019 року на рівні Кубка світу
Ольга Харлан
Ольга Харлан
Джерело: відкриті джерела

Українська шаблістка Ольга Харлан виборола першу золоту медаль у нинішньому сезоні Кубка світу у столиці Перу – Лімі. Для Харлан це перше золото з 2019 року на рівні Кубка світу і 14-те в кар'єрі, повідомляє "Суспільне Спорт".

"Етап у Лімі став другим у цьому сезоні Кубка світу з фехтування на шаблях. На стартовому етапі в Алжирі Харлан завоювала срібну медаль, яка стала для неї 30-ю на цьому рівні", – йдеться в публікації.

На другому етапі було п'ять українських шаблісток. Єлизавета Мельничук не зуміла вийти в основний раунд, Олена Кравацька вибула в 1/32 фіналу, а Аліна Комащук та Юлія Бакастова зазнали поразок в 1/16. Натомість Ольга Харлан дійшла до фіналу й здобула там золоту медаль.

Що означає нагорода Ольги Харлан?

14-те золото Ольги Харлан на рівні Кубка світу в кар'єрі. І перше – від етапу в Солт-Лейк-Сіті у 2019 році.

31-ша медаль Харлан на етапах Кубка світу. Шаблістка також здобула вісім срібних медалей та дев'ять – бронзових.

Ольга Харлан провела свій другий поспіль медальний турнір на Кубку світу після срібла в Алжирі. Це її четверта медаль міжнародних турнірів у сезоні: фехтувальниця також виграла "сателіт" у Стамбулі та здобула срібло Гран-прі в Орлеані.

Новини за темою: Іменну ляльку фехтувальниці Харлан продали майже за 10,5 тис. доларів на аукціоні

Що відомо про фехтувальницю?

Ольга Харлан виграла чемпіонат Європи з фехтування у червні 2019 року. Також є двічі бронзовою призеркою Олімпіади в індивідуальних змаганнях, має срібну і золоту медалі – у командних. Українка шість разів здобувала золото чемпіонатів світу, сім разів – срібло й двічі – бронзу.

Також серед її нагород: вісім золотих медалей на чемпіонаті Європи, перемога на Європейських іграх.

Наприкінці липня 2023 року Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу через те, що вона відмовилася потиснути руку росіянці – натомість запропонувала стукнутися шаблями. Та відмовилася, тому українка покинула доріжку. Росіянка ж залишалася на місці "на знак протесту" ще близько години.

Пізніше українка отримала "чорну картку" за відмову тиснути руку. Організаційний комітет світової першості розглянув скаргу росіянки та дискваліфікував Харлан.

Зрештою Всесвітня федерація фехтування (FIE) оголосила, що змінить правила рукостискань на змаганнях, яке дозволить українцям не торкатися росіян.

Передісторію та всі подробиці скандалу читайте тут.

Читайте також:
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS