USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Канада разом з іншими країнами G7 запровадила понад 70 нових санкцій проти Росії

Обмеження спрямовані проти людей, які підтримують незаконні військові дії Росії та є співучасниками порушень прав людини
Лідери G7

Лідери G7, 19 травня 2023 р., Хіросіма, Японія

Джерело: G7

Канада разом з іншими країнами G7 запровадила понад 70 нових санкцій проти Росії. Про це пишуть канадські ЗМІ.

"Підтверджуємо наше зобов’язання надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку, якої потребує Україна, скільки завгодно. І вводимо подальші санкції та заходи, щоб збільшити витрати для Росії та тих, хто підтримує її військові зусилля", – йдеться у заяві.

У коротких коментарях для ЗМІ прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо розповів, які нові обмеження запровадить країна.

"Канада оголошує про введення понад 70 нових санкцій, спрямованих проти людей, які підтримують незаконні військові дії Росії та є співучасниками порушень прав людини. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну та міжнародний порядок, заснований на правилах", – сказав Трюдо.

Новини за темою: На саміті G7 ухвалили спільну заяву щодо України

Кого стосуються санкції?

Водночас Офіс прем'єр-міністра заявив, що обмеження поширюються на "17 осіб і 18 організацій, пов'язаних з російськими компаніями, які постачають військові технології та ноу-хау збройним силам Росії, членів сімей фігурантів і членів кремлівської еліти".

Санкції також застосують до 30 фізичних осіб і 8 організацій, "причетних до триваючих порушень прав людини Росією, включаючи передачу та опіку над українськими дітьми в Росії".

США діють у координації з G7

Сполучені Штати Америки у координації з іншими міжнародними партнерами посилюють безпрецедентні глобальні санкції та інші обмежувальні економічні заходи щодо спроможності РФ вести війну проти України. Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) виконує нові зобов’язання, взяті на саміті лідерів G7 щодо притягнення Росії до відповідальності за війну.

"З початку незаконної війни президента Путіна наша глобальна коаліція зосередилася на підтримці України, одночасно принижуючи здатність РФ здійснити вторгнення. Спільні зусилля відрізали росіян від ключових ресурсів, необхідних для оснащення їхньої армії, і різко обмежують доходи, які Кремль отримує для фінансування своєї військової машини. Сьогоднішні дії (19 травня 2023 року, – ред.) ще більше посилять тиск на здатність російського диктатора здійснити своє варварське вторгнення", – додала міністр фінансів США Джанет Л. Єллен. 

Санкції OFAC щодо 22 фізичних та 104 юридичних осіб, які мають контактні точки в більш ніж 20 країнах або юрисдикціях, націлені на тих, хто намагається обійти або уникнути обмеження й інших економічних заходів проти Росії.

Разом з тим Державний департамент Сполучених Штатів також позначив або ідентифікував як заблоковану власність майже 200 фізичних осіб, організацій, суден і літаків. Міністерство торгівлі США значно розширило територію та категорії, на які поширюється експортний контроль, і додало 71 юридичну особу до свого списку організацій, щоб запобігти доступу Росії до товарів, необхідних їй на полі бою.

Також Мережа боротьби з фінансовими злочинами Міністерства фінансів (FinCEN) і Бюро промисловості та безпеки (BIS) випустили спільне додаткове попередження, в якому закликали бути пильними щодо можливого ухилення Росії від експортного контролю. Ця заборона набуде чинності з 12:01 за східним денним часом 18 червня 2023 року. 

Новини за темою: Лідери Японії та США домовилися продовжувати санкції проти Росії та підтримувати Україну
Читайте також:
США вже таємно доправили ATACMS до України США вже таємно доправили ATACMS до України
Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби
Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України