USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Новий пакет допомоги: Канада надає Україні понад 80 тисяч ракетних двигунів CRV-7 і понад тисячу боєголовок до них

У відповідь на прохання України Канада також передасть списані шасі від 29 M113 та 64 Coyote LAV
Пуск ракет CRV7

Пуск ракет CRV7

Джерело: відкриті джерела

Канада надасть Україні ракетні двигуни CRV-7, а також 1300 боєголовок до них. У канадському уряді розкрили вміст нового пакета військової допомоги для нашої держави.

Зазначається, що Канада передасть Україні 80 тисяч 840 додаткових ракетних двигунів CRV-7 і 1300 боєголовок до них.

"Це відбувається після того, як Канада вже передала Україні 2160 ракетних двигунів CRV-7, як обіцяли раніше цього року. Списані ракетні двигуни раніше використовувались Королівськими ВПС Канади (RCAF) на винищувачах CF-18", -  розповів міністр оборони Канади Білл Блер.

До того ж канадці передадуть 970 надлишкових кулеметів С6, а також 10 500 надлишкових 9-мм пістолетів зі своїх запасів.

Блер додав, що у відповідь на прохання України Канада передасть списані шасі від 29 M113 та 64 Coyote LAV, які раніше використовували Канадські збройні сили. Ці надлишкові машини має перепрофілювати чи використати Україна для запчастин.

"Те, що відбувається в Україні, допоможе визначити траєкторію глобальної безпеки. Підтримка України з боку Канади залишається непохитною, і ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб допомогти Україні перемогти у цій війні", – наголосив міністр.

Посадовець ще зауважив, що цього тижня пілоти Збройних сил України прибули до Канади, щоб розпочати тренування для пілотів винищувачів. А також Канада надасть критично важливе обладнання та іншу підтримку українським авіабазам.

Новини за темою: Канада передасть Україні понад дві тисячі ракет CRV7

Нагадаємо, починаючи з 2022 року, Канада виділила 4,5 мільярда доларів на військову допомогу Україні. Крім того, в Міністерстві оборони Канади раніше заявили, що українські військові можуть використовувати надані танки та бронетехніку на території Росії.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP