USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Україні потрібна допомога у відновленні бойових сил, - генерал США

Контактна група з оборони України також має допомогти нашій державі створити власну промислову базу
ЗСУ

ЗСУ. Фото ілюстративне

Джерело: Генштаб ЗСУ

Україні потрібна допомога у відновленні бойових сил і створенні нових у період між нинішнім часом і майбутньою весною. Про це сказав на пресконференції після закінчення 24-го засідання Контактної групи з оборони України на військовій базі "Рамштайн" (Німеччина) голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун, пише "Інтерфакс-Україна".

Браун наголосив, що наразі варто розвивати нинішню динаміку, надаючи запчастини, обладнання та навчання для підтримки парку поставлених Україні систем озброєнь.

І Контактна група, переконаний генерал, має допомогти Україні створити власну промислову базу. До того ж шукати можливості для спільного виробництва й забезпечувати ключову підготовку з технічного обслуговування.

"Це дасть змогу створити потужний внутрішній виробничий та ремонтний потенціал. Наша постійна підтримка, у поєднанні з непохитною рішучістю України захищати себе, є сигналом для авторитарних режимів", - сказав Браун.

Також заявив, що під час проведення операції в Курській області РФ українські сили повинні мати можливості обороняти й інші ділянки фронту, зокрема на покровському напрямку.

Новини за темою: Умєров назвав пріоритети України на засіданні "Рамштайну"

Нагадаємо, 6 вересня відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині.

Президент України Володимир Зеленський також взяв у ньому участь. Під час свого виступу глава  держави закликав партнерів посприяти в припиненні війни цієї осені, розповів про втрати росіян під час Курської операції та заявив, що нині загрози наступу для Сумщини з боку РФ немає.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP