USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Канада передала Україні проєкт угоди про "безпекові запевнення": Документ перебуває в Офісі президента

Документ можуть погодити вже за кілька тижнів
Наталка Цмоць
Наталка Цмоць
Джерело: Вікіпедія

Канада підготувала та передала Україні проєкт безпекової угоди. Зараз документ перебуває в Офісі президента України на узгодженні. Про це повідомила посолка Канади в Україні Наталка Цмоць в інтерв'ю "Європейській правді".

"Я дуже рада вам повідомити, що в п’ятницю, 12 січня, Канада вислала заступнику керівника Офісу президента Ігореві Жовкві копію угоди, щоб розпочати детальніші переговори, аби за кілька тижнів завершити переговори між Канадою та Україною", – сказала вона.

Цмоць нагадала, що премʼєр-міністр Джастін Трюдо запевнив президента Володимира Зеленського під час його візиту у вересні минулого року, що Канада зобов’язується надавати багаторічну підтримку і хоче це "унормувати" та переконатися, що Україна відчуває "передбачуваність підтримки".

При цьому вона зазначила, що йдеться не про "гарантії", а про "запевнення" у сфері безпеки. За словами Цмоць, такий підхід є спільним для всіх країн G7.

"Ми хочемо підготувати таку безпекову угоду, яку зможемо швидко надати Україні, щоб ми могли оголосити, що є угода між двома країнами. Ми вже довели, що Канада підтримує Україну. Тож у цій угоді буде те, що Канада вже робить", – додала Цмоць.

Нагадаємо, що 12 січня президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак підписали двосторонню угоду про безпеку. Зокрема, в документі є пункти, які мають допомогти Україні на випадок нового нападу окупантів.

Читайте також:
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні
З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років
Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців