USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Канада планує обмежити кількість іноземних студентів через житлову кризу

Наскільки сильним буде скорочення, поки що невідомо
Канада
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Уряд Канади збирається встановити обмеження на кількість іноземних студентів у країні через житлову кризу. Про це заявив міністр імміграції Марк Міллер в ефірі CTV.

За офіційними даними, у 2022 році в Канаді було понад 800 тис. студентів з чинними візами. Ще десять років тому ця кількість становила тільки 275 тис.

Країна популярна серед іноземних студентів, бо тут відносно легко отримати дозвіл на роботу.

"Такий обсяг викликає занепокоєння. Система вийшла з-під контролю", – сказав канадський міністр.

Наскільки сильним буде скорочення, наразі невідомо.

Канадський уряд активно підтримує імміграцію, яка стимулює економічний розвиток країни на тлі старіючого населення. Але збільшення кількості мігрантів та іноземних студентів настільки посилює попит на житло, що ринок не встигає його задовольняти.

Новини за темою: Канада і Фінляндія оголосили про нові пакети допомоги Україні: Що до них увійшло

Зауважимо

У 2025 році в Канаді мають відбутися наступні парламентські вибори й, судячи з останніх опитувань, Ліберальна партія Джастіна Трюдо їх програє.

Станом на початок 2023 року її готові підтримати 24–26% виборців, тоді як підтримка Консервативної партії П'єра Полієва сягає 40%.

А що в Україні?

В Україні в межах реформи вищої освіти запроваджують модель державних грантів для студентів, які дозволять повністю або частково покрити витрати на навчання. 

"Цьогоріч плануємо запустити масштабну реформу вищої освіти. Зараз є навчання на бюджеті і за контрактом. Пропонуємо змінити такий підхід, аби охопити державною підтримкою якнайбільше студентів. Ухвалили законопроєкт, який передбачає, що у майбутньому студенти зможуть навчатись за рахунок державного замовлення, державних грантів, пільгових кредитів, а також на контрактній формі навчання", – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Глава уряду зауважив, що державне замовлення – це повністю безоплатне навчання студента за бюджетні кошти.

У Міністерстві освіти і науки додали, що в середньому, за підсумками PISA-2022, у всіх країнах, зокрема й країнах Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), спостерігали безпрецедентне падіння успішності в усіх предметних галузях дослідження.

Причиною цього може бути тривале дистанційне навчання під час пандемії. А в Україні додалася ще й повномасштабна війна.

Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів