USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Несанкціоноване знесення садиби Зеленських вважаю цинічною провокацією, - Кличко

Мер Києва звинувачує уряд у невчасній реакції на прохання міста надавати подібним будівлям державний захист
Кличко
Джерело: відкриті джерела

Мер Києва Віталій Кличко піддав критиці нещодавнє знесення стародавньої будівлі в Києві - садиби Зеленських. І зауважив, що будівлю знесли швиденько після того, як в КМДА вирішили надати їй статус пам'ятки.

"Активісти приходять під будівлю мерії. Мовляв, "Кличко зніс памʼятку". Але чому обурені демонстранти не йдуть і не ставлять питань парламенту, який вже понад 5 років так і не ухвалив поданий містом законопроект, щоб столиця мала важелі впливу на недобросовісних власників старовинних будівель?", - нарікає Кличко.

Він заявив, що за останні роки місто направило до Мінкульту десятки звернень про те, щоб занести понад півтори тисячі пам’яток та щойно виявлених об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. А внесло міністерство, каже міський голова Києва, тільки близько сотні.

Знесення садиби Зеленських

19 липня у Києві знесли Садибу Зеленських - історичну будівлю кінця XIX століття. Слідчі Шевченківського управління поліції розслідують кримінальне провадження за фактом умисного незаконного знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини. Всі обставини події встановлюються.

Слідчі Шевченківського управління поліції розслідують кримінальне провадження за фактом умисного незаконного знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини. Всі обставини події встановлюються. Активісти повідомили, що забудовники знесли Садибу Малініна на колишній Тургенівській, щоб побудувати ЖК "Тургенев".

Садиба Малініна або садиба Зеленських збудована наприкінці 19 століття, одна з найстаріших будівель на вулиці Кониського та остання дерев'яна будівля вулиці. Входить до "Списку історичних будинків, які потребують додаткового захисту".

Читайте також:
Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень
Всі Герої України отримають житло: Зеленський підписав указ Всі Герої України отримають житло: Зеленський підписав указ
Рада може спростити процес отримання компенсації за зруйноване житло на окупованих територіях: Зареєстровано законопроєкт Рада може спростити процес отримання компенсації за зруйноване житло на окупованих територіях: Зареєстровано законопроєкт
Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко