USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Камала Гарріс у виборчих перегонах випереджає Дональда Трампа на п'ять пунктів, – опитування

Це найбільше зростання підтримки серед політиків з 2001 року
Дебати Трампа та Гарріс
Дебати між Дональдом Трампом та Камалою Гарріс
Джерело: скріншот

Кандидатка у президенти Сполучених Штатів Америки від Демократичної партії Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа на п'ять відсоткових пунктів. Про це свідчать результати опитування NBC News.

Так, за шість тижнів до виборів Гарріс випереджає Трампа серед зареєстрованих виборців з 49% проти 44%.

І хоча ці дані є в межах похибки, проте це говорить про значний зсув у порівнянні з липневим опитуванням, де Трамп мав перевагу у два бали до виходу Джо Байдена з президентських перегонів.

"Американці стали прихильнішими до Гарріс після того як вона офіційно стала кандидаткою у лідери США. З липня прихильність до політикині підскочила на 16 пунктів, що є найбільшим зростанням для будь-якого політика в опитуванні NBC News з часів показників Джорджа Буша після терактів 11 вересня", – зазначає видання.

Зокрема з тисячі зареєстрованих виборців 48% стверджують, що підтримують демократку, тоді як в липні таких було тільки 32%. Щодо Трампа, то 40% респондентів висловили позитивну думку про нього. А це трохи більше, ніж 38%, які були в липні.

Інфографіка
Джерело: скріншот

Новини за темою: РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс

До речі, Камала Гарріс прийняла запрошення від телекомпанії CNN на ще одні дебати зі своїм опонентом Дональдом Трампом у жовтні. А ось Трамп від ще одних дебатів відмовився. Мовляв, вже "занадто пізно" проводити ще одні президентські дебати, оскільки американці почали голосувати на виборах 2024 року.

Нагадаємо, президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року – мають відбутися 5 листопада.

Читайте також:
Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах
Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
США застрягнуть у війні в Україні, якщо я не стану президентом, – Трамп США застрягнуть у війні в Україні, якщо я не стану президентом, – Трамп