USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

США застрягнуть у війні в Україні, якщо я не стану президентом, – Трамп

Політик нарікав на Байдена та Гарріс, які нібито втягнули Сполучені Штати Америки в російсько-українську війну
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: скріншот

Кандидат у президенти Дональд Трамп вважає що Сполучені Штати Америки застрягли у війні в Україні і тільки його перемога дозволить країні вийти звідти. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву Трампа на мітингу в Атланті.

Політик нарікав на чинного главу держави Джо Байдена та віцепрезидентку і водночас опонентку у виборчих перегонах Камалу Гарріс, які "втягнули нас у цю війну в Україні, і тепер не можуть витягнути".

Трамп знову пообіцяв у разі своєї перемоги врегулювати війну в Україні та "покласти край хаосу на Близькому Сході. Мовляв, світ "дуже близький до Третьої світової війни". І заявив, що досягне переговорів.

Натомість він сказав: якщо не стане президентом, Сполучені Штати застрянуть у російсько-українській війні.

"Думаю, що ми застрягнемо в цій війні, якщо я не стану президентом. Я зроблю це, досягну переговорів, піду. Ми повинні піти. Байден каже: "Ми не підемо, поки не переможемо". Що станеться, якщо вони переможуть", – наголосив Трамп.

До того ж політик акцентував на своїх словах про президента України Володимира Зеленського, який "є найкращим торговцем на Землі" та кожного разу після поїздки до США "забирає із собою 100 мільярдів доларів".

Новини за темою: Зеленський: План перемоги України буде презентовано Байдену, Трампу та Гарріс

Раніше Трамп заявляв, що РФ не здійснила б повномасштабне вторгнення, якби він був президентом. Адже він начебто "дуже добре ладнав з диктатором РФ Путіним, і той поважав його".

Також колишній глава Сполучених Штатів Америки висловлювався, що "Україна зараз не має достатньо чоловіків" для того, щоб воювати, тому і використовує "дуже молодих або дуже старих". А в Україні загинуло "набагато більше людей, ніж ви читаєте".

Читайте також:
Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах
Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру