USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Камала Гарріс стала офіційним кандидатом у президенти США від демократів

Кандидатуру Гарріс підтримали 3923
Камала Гарріс
Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

Віцепрезидентка США Камала Гарріс набрала необхідну кількість голосів делегатів, щоб офіційно стати кандидаткою на посаду американського президента від Демократичної партії. Про це пише The Washington Post.

У голосуванні взяли участь близько 4000 тисяч делегатів. Кандидатуру Гарріс підтримали 3923.

Для офіційного висування на вибори Гарріс було потрібно мінімум 1976 голосів.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги стане віце-президентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віце-президента США під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Натомість президент США Джо Байден заявив, що знімає свою кандидатуру на пост президента і підтримує свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Згодом Гарріс підтвердила, що готова балотуватися від Демократичної партії замість нього. Політикиня заявила, що зробить усе можливе, щоб виграти номінацію на вибори від Демократичної партії.

Більше того, у США вже провели опитування щодо кандидатів у президенти Америки. Серед двох лідерів американці віддали перевагу Камалі Гарріс. Так, Гарріс набрала 44%, а Трамп 42%. Таким чином, нинішня віце-президентка США випередила колишнього главу держави на 2%. 

Додамо, що Гарріс випереджає свого опонента Дональда Трампа у чотирьох ключових штатах із семи.

Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ