USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Джей Ді Венс погодився балотуватися на посаду віцепрезидента США

Він не згадував у промові Україну, але наголосив, що союзники по всьому світу "розподілять тягар забезпечення миру у всьому світі"
Джей Ді Венс та Дональд Трамп
Джей Ді Венс та Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Кандидат у віцепрезиденти США сенатор Джей Ді Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віце-президента США під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку. Про це він сказав під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії у штаті Вісконсин.

Венс розкритикував політику чинного президента Байдена і додав, що країна потребує лідерів, "які поставили б Америку на перше місце".

Він не згадував у промові Україну, але наголосив, що союзники по всьому світу "розподілять тягар забезпечення миру у всьому світі".

"Разом ми подбаємо про те, щоби наші союзники розподіляли між собою тягар для забезпечення миру в усьому світі, і щоби більше не було можливостей "безоплатного проїзду" для націй, які зраджують щедрість американських платників податків", – заявив він.

А також наголосив, що Америка посилатиме своїх дітей на війну "лише тоді, коли це буде необхідно", пославшись на досвід попереднього президентства Трампа, коли американські військові воювали проти ІДІЛ.

Також за його словами, потрібно "зупинити Комуністичну партію Китаю, яка створює свій середній клас на спинах американських громадян".

Ставлення до України

Джей Ді Венс виступав проти військової допомоги США Україні, проти конфіскації заморожених активів РФ і припускав, що Україні доведеться поступитися територіями, аби закінчити війну.

20 квітня 2023 року Венс разом з 18 іншими представниками Республіканської партії США підписав листа президенту США Джозефу Байдену, в якому йшлося про те, що "необмежена допомога Україні Сполученими Штатами Америки має бути припинена". Автори листа зазначили, що "рішуче виступатимуть проти всіх майбутніх пакетів допомоги, якщо ці пакети допомоги не будуть пов’язані зі прозорою дипломатичною стратегією довести цю війну до швидкого завершення".

У 2022 році він сказав, що йому насправді байдуже, що станеться з Україною.

На думку Венса, Україна повинна припинити наступальні маневри у війні з Росією та розпочати переговори про врегулювання, оскільки Захід ніколи не зможе виробити достатньо зброї, щоб перемога стала можливою.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги стане віце-президентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Минулого року він разом із 18 іншими республіканцями підписав звернення до Байдена із закликом припинити "необмежену допомогу". І пригрозив блокувати такі пакети, якщо вони не будуть прив'язані до стратегії якнайшвидшого завершення російсько-української війни.

Перед візитом президента України Володимира Зеленського до Вашингтона у грудні 2023-го Венс вимагав від Білого дому визнати, що Україна врешті-решт поступиться частиною своїх територій Росії.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP