USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації деяким категоріям військовозобов'язаних

Бронювання від Мінекономіки автоматично продовжується на три місяці для тих, у кого не закінчився її строк станом на 7 травня
Бронювання працівників
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів автоматично продовжив на три місяці відстрочку від мобілізації тих працівників, які отримали бронь від Мінекономіки. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Таким чином, бронювання автоматично продовжується на три місяці для тих, у кого не закінчився її строк на момент ухвалення постанови, тобто 7 травня.

Раніше уряд автоматично продовжував бронювання на місяць. Але сьогодні цей термін збільшили.

Бронювання від мобілізації

Нагадаємо, Кабінет міністрів змінив порядок бронювання військовозобов'язаних працівників критично важливих підприємств паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) та інформаційно-технологічної (ІТ) галузі. Вони отримали бронювання без будь-яких обмежень.

У липні минулого року уряд удосконалив порядок бронювання військовозобов'язаних підприємствами. Зокрема, тоді розширили перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані, та встановили чіткі терміни розгляду держорганами звернень.

Разом з тим парламент України ухвалив за основу законопроєкт №11084 про компанії, що належать до так званого "білого бізнесу" у сенсі дотримання податкового законодавства.

До нього потрапляють маленькі, середні та великі підприємства, які відповідають трьом критеріям: мають податкове навантаження не менше, ніж у середньому по галузі, зарплату не менше середньої по галузі в регіоні і не мають податкових правопорушень (податкового боргу).

Електронне бронювання

Раніше повідомлялось, що на порталі "Дія" запустять функціонал електронного бронювання.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі