USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Кабмін замінив голову "Укроборонпрому": Що відомо про Германа Сметаніна

Сметаніну поставили три головні задачі: збільшити кількість виробництва всього озброєння, почистити галузь від корупції і довести до кінця реформу оборонки
Герман Сметанін
Герман Сметанін
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України затвердив на посаді нового керівника державного концерну "Укроборонпром" Германа Сметаніна. Про це повідомив міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін.

При цьому додав, шо перед новим очільником концерну поставили три головні завдання – наростити виробництво боєприпасів та військової техніки, побудувати ефективну антикорупційну інфраструктуру і трансформувати концерн.

Що відомо про Сметаніна? 

31-річний Сметанін – керівник харківського заводу імені Малишева.

Сметанін після університету влаштувався на роботу в харківське КБ Морозова. І за кілька років інженер-конструктор встигає попрацювати на Львівському бронетанковому, директором з виробництва на заводі імені Малишева, потім у 28 років стає директором Харківського бронетанкового заводу і ще через короткий час – гендиректором одного з промислових гігантів – заводу ім. Малишева.

Новини за темою: СБУ затримала співробітника "Укроборонпрому" за роботу на воєнну розвідку РФ

Сметаніну Зеленський поставив три головні задачі: збільшити кількість виробництва всього озброєння, почистити галузь від корупції і довести до кінця реформу оборонки. Станом на зараз утримання самого концерну без урахування виробництва обходиться у 450 мільйонів гривень на рік. Сметаніну поставлять задачу скоротити ці витрати, а відповідно, штат управляючої структури – щонайменше на 20%.

Що буде з ексочільником Гусєвим? 

За словами джерел ЕП, глава УОП Юрій Гусєв провалив ракетну програму: "За даними УП, згідно з новими планами президенту Володимиру Зеленському було обіцяно, наприклад, що вже в травні 2023 року українські ракети "Сапсан" (експортна назва "Грім-2") будуть масово нищити російську військову інфраструктуру в глибині території РФ". 

Юрій Гусєв
Джерело: відкриті джерела

За даними УП, Гусєв попросив президента перевести його на дипломатичну роботу в одну із країн Європи, з якими Україна має якраз тісні оборонні контакти, але поки що ствердної відповіді від глави держави Гусєв не отримав. 

Додамо

21 березня Кабмін ухвалив рішення про перетворення державного концерну "Укроборонпром" на акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість", 100% акцій якого належать державі. Планується, що на базі "Укроборонпрому" створять п'ять галузевих холдингів.

Читайте також:
ДП ДП "Антонов" перетворили на акціонерне товариство
"Укроборонпром" створив Центр реінтеграції ветеранів
Наглядову раду Наглядову раду "Укроборонпрому" очолив Давід Ломджарія
Кабмін визначив новий склад наглядової ради Кабмін визначив новий склад наглядової ради "Укроборонпрому". Хто потрапив?