USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ізраїль відкликає всіх своїх дипломатів із Туреччини через Ердогана. Розповідаємо, що трапилось

Це зроблене для перегляду ізраїльсько-турецьких стосунків
Ізраїль прапор
Джерело: відкриті джерела

Міністерство закордонних справ Ізраїлю видало розпорядження про те, що дипломати країни повинні покинути Туреччину. За словами голови МЗС Елі Коена, таке рішення прийняте через дії та різкі заяви президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, повідомляє Haaretz.

"Враховуючи серйозні заяви, що надходять із Туреччини, я розпорядився відкликати звідти дипломатичних представників, щоб провести переоцінку відносин між Ізраїлем і Туреччиною", – написав він. 

Що зробив Ердоган

Президент Туреччини 28 жовтня не просто був присутнім на пропалестинському мітингу в Стамбулі, але й зробив низку різких заяв. Зокрема, він сказав, що "Ізраїль є окупантом", і "ХАМАС не є терористичною організацією".

"Я повторюю, що ХАМАС не є терористичною організацією. Ізраїль дуже образився на це. Ізраїль є окупантом. Ердоган говорить чітко, тому що Туреччина вам нічого не винна", – заявив він на мітингу, де були присутні, за даними видання, сотні тисяч прихильників.

Більше того, турецький президент почав погрожувати світу релігійною війною, заявивши, що "різанина" в Газі – це породження зусиль Заходу. 

Він також нагадав, що Газа раніше входила до складу Туреччини. "Ви хочете війну між хрестом і півмісяцем?" – задав він риторичне питання, додавши, що Туреччина може "напасти" на Захід вночі, щоб помститися за Газу. 

Нагадаємо, ми писали, що сухопутні війська Ізраїлю ввечері 27 жовтня, розширили свою наземну активність у Секторі Гази. 

Також ми повідомляли, що Ізраїль не розпочинатиме наземну операцію в Секторі Гази, якщо бойовики ХАМАСу відпустять полонених і здадуться.

Нагадаємо, раніше армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції в Секторі Гази через погоду. 

Також ми писали, що ЦАХАЛ вже завершує підготовку до "повномасштабної наземної операції" в Секторі Гази. Наразі в армії Ізраїлю завершується набір сотень тисяч резервістів.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Кабмін запропонує Раді ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною Кабмін запропонує Раді ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики