USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Італія та Франція закуплять Україні 700 зенітних ракет для комплексу SAMP/T

ЗРК SAMP/T є єдиною системою європейського виробництва, яка може перехоплювати балістичні ракети
SAMP-T
SAMP-T
Джерело: відкриті джерела

Франція та Італія домовилися закупити 700 зенітних ракет для комплексу протиповітряної оборони SAMP/T, який готуються передати Україні. Про це повідомляє l’Opinion.

Зазначається, що частина ракет залишиться в Італії та Франції, а скільки з них буде надано Україні, поки не відомо. Домовленість про масштабну закупівлю ракет Aster-30 була досягнута 27 січня під час візиту міністра оборони Франції Себастьян Лекорню в Рим.

"Ми розділили спільну волю продовжувати підтримувати Україну, убезпечити Середземне море перед обличчям нових загроз і нарощувати наші спільні виробничі можливості, зокрема в галузі протиповітряної оборони", – прокоментував домовленість Лекорню.

ЗРК SAMP/T, створений спільним франко-італійським консорціумом, може відстежувати десятки цілей і перехоплювати 10 одночасно і є єдиною системою європейського виробництва, яка може перехоплювати балістичні ракети. Відповідну угоду підтвердило й італійське видання Іlmessaggero. Воно зазначило, що ЗРК SAMP/T допоможе відбиватися від літаків, ракет та безпілотників.

"Ми бачили, як росіяни застосовують найсучасніші крилаті ракети, тому парасолька для цих підступних ракет має бути якомога міцнішою. У цьому контексті внесок, який зробить Італія, буде більш цінним ніж будь-коли", – зазначив італійський генерал Леонардо Трикарічо.

Як відомо, Росія б’є по Україні балістичними ракетами, у тому числі гіперзвуковими "Кинджалами". У ЗСУ немає таких засобів, які можуть виявляти та збивати їх. Принцип такий: винищувач доставляє ракету до верхніх шарів атмосфери, там запускає, і вона вже летить і з величезною швидкістю опускається на ціль.

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР