USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Інтернет-магазин Taobao хоче доставляти посилки за допомогою ракет

Ракети компанії будуть 64 м завдовжки і зможуть доставляти до 6,5 т корисного вантажу
Alibaba Group
Джерело: відкриті джерела

Інтернет-магазин Taobao, який входить в Alibaba Group, має намір у майбутньому відправляти посилки своїм клієнтам по всьому світу за допомогою багаторазових ракет стартапу Space Epoch. Про це пише Reuters.

Компанія Space Epoch останні кілька років займається створенням багаторазових ракет, здатних виводити корисний вантаж на навколоземну орбіту. Ракети компанії будуть 64 м завдовжки і зможуть доставляти до 6,5 т корисного вантажу на сонячно-синхронну орбіту висотою 1100 км.

Компанія розраховує, що використовувати одну ракету можна буде до 20 разів. Наразі проходять тести і випробування окремих елементів ракети.

За задумом Taobao, онлайн-майданчик зможе використовувати ці ракети для експрес-доставки товарів по всьому світу. Передбачається, що на одній ракеті доставлятимуть тонни вантажів у спеціальних контейнерах.

Новини за темою: SpaceX запустила перші супутники Starlink із прямим підключенням до смартфонів

Представники Taobao зазначають, що, попри плани почати тестові запуски найближчими роками, запровадити такий спосіб доставки в короткостроковій перспективі навряд чи вдасться.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську групу компаній Alibaba Group Holding Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Китайська група компаній продовжує працювати в Росії. Зокрема, надає свої платформи для продажу товарів із вивезеної з окупованих територій України міді.

Читайте також:
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків
США вже таємно доправили ATACMS до України США вже таємно доправили ATACMS до України
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ