USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Facebook та Instagram запускають платну підписку: Які переваги отримають користувачі?

Підписка буде доступною людям віком від 18 років в Євросоюзі, Європейській економічній зоні та Швейцарії
Meta
Джерело: відкриті джерела

Компанія Meta запускає платну підписку, яка дозволить користуватися соцмережами Facebook та Instagram без реклами. Послуга доступна в Європейському Союзі та пропонуватиметься приблизно за 9,99 євро на місяць для вебверсії, або 12,99 євро на місяць для користувачів iOS та Android. Про це повідомляє видання The Verge.

Зазначається, що підписку створили, аби усунути занепокоєння Європейського Союзу щодо методів націлювання реклами та збору даних компанією Meta.

Запропонувавши користувачам вибирати між оплатою послуги для видалення цільової реклами або безкоштовним використанням послуги, але погоджуючись із практикою збору даних, Meta вважає, що вона чіткіше й остаточне виконає вимоги щодо конфіденційності, встановлені набором європейських законів про дані, включаючи Закон про цифрові ринки та GDPR, йдеться у матеріалі.

"Ми поважаємо дух і мету цих європейських правил, що розвиваються, і прагнемо їх дотримуватися", – написали в Meta, оголошуючи про нову підписку.

В Meta кажуть, що продовжать пропонувати безкоштовний доступ до своїх продуктів для людей, які не бажають платити. Також компанія заявляє, що вже існуючі інструменти налаштування реклами залишаться доступними.

Підписка без реклами буде доступна лише людям віком від 18 років у Євросоюзі, Європейській економічній зоні та Швейцарії.

"Спочатку вона застосовуватиметься до всіх пов’язаних облікових записів Facebook та Instagram, але з часом Meta стягуватиме додаткову плату за пов’язані облікові записи. Починаючи з 1 березня 2024 року стягуватиметься додаткова плата в розмірі 6 євро для вебверсії, або 8 євро на iOS і Android за кожен пов'язаний обліковий запис", – додають автори.

Компанія каже, що поки хтось залишається підписаним, його дані не використовуватимуться для цільової реклами.

"Оголошення Meta чітко дає зрозуміти, що компанія все ще надає пріоритет бізнесу з підтримкою реклами, на якому побудовані її платформи. Сервіс буде запущено лише в регіонах із суворим захистом даних споживачів, і навіть тоді це буде лише необов’язкова покупка", – зауважують автори.

Компанія пише у своєму блозі, що вона "вірить в інтернет з підтримкою реклами" і розглядає нову підписку виключно як продукт, розроблений відповідно до європейських норм, йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що соцмережа X тестує нову платну версію. ЇЇ видали, аби знизити кількість спаму, маніпуляцій та активності ботів зокрема.

Наразі її тестують для нових облікових записів у мережі в Новій Зеландії та на Філіппінах.

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ