USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Грип та ГРВІ. Столичні школи можуть перевести на дистанційну роботу

Якщо рівень захворюваності серед учнів продовжить зростати, школи Києва перейдуть на дистанційну роботу
учні в школі
Джерело: відкриті джерела

У київських школах фіксують сезонне зростання захворюваності на грип та ГРВІ, зокрема на COVID-19. Так, у Києві захворюваність серед дітей порівняно з попереднім тижнем зросла на понад 50%. Про це йшлося під час засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Щоб запобігати стрімкому розповсюдженню інфекційних захворювань, міська влада закликає дотримуватися заходів епідеміологічної безпеки та свідомо ставитися до власного здоров’я і близьких.

"Дочекатися епідемії, а потім мужньо її долати – абсолютно неправильний підхід. Ціна такої позиції – здоров’я та життя, зокрема – наших дітей. Відбувається прогнозований для цієї пори року зріст захворюваності. І від кожного особисто залежить, перетвориться він на спалах або ні. Залишайтеся вдома, якщо маєте ознаки ГРВІ. Зверніться до лікаря, щоб встановити діагноз та визначитися з тактикою лікування. І пам’ятайте, що діти дуже швидко заражають одне одного, а потім всю родину. Тож залишайте свою дитину вдома, навіть якщо в неї "легкий" нежить, особливо зараз, коли через повітряні тривоги діти годинами змушені сидіти в укриттях, розповсюджуючи захворювання. Нежить може бути початком грипу або іншого респіраторно-вірусного захворювання. Яке, по-перше, треба якнайшвидше почати лікувати, а по-друге – убезпечити навколишніх від зараження", – наголосила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

Своє. чергою директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян закликала батьків бути відповідальними та не відводити дітей з ознаками захворювання до дитсадків і шкіл.

"Якщо рівень захворюваності серед школярів стрімко зростатиме, ми будемо змушені рекомендувати столичним закладам освіти перейти в дистанційний режим роботи. Тому звертаюся до батьків – будьте свідомими. При перших ознаках захворювання в дитини – залиште її вдома та зверніться до лікаря. Не наражайте на небезпеку інших учасників освітнього процесу – як дітей, так і педагогічних працівників", – наголосила Олена Фіданян.

Нагадаємо, в Україні за січень вже зареєстрували дев'ять хворих на новий субваріант штаму коронавірусу "Омікрон" – JN.1, який називають "Дженні". Вперше цей субваріант виявили у США у вересні 2023 року, після – в інших країнах світу, зокрема в Індії, Китаї, Великій Британії.

Минулого року у Рівненській області медики підтвердили перший випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту "Омікрон" – "Пірола". Цей варіант ковіду виявили у 20-річного хлопця. За даними МОЗ, виокремити випадок "Піроли" вдалося завдяки секвенуванню – лабораторному дослідженню, яке дозволяє генетично розшифрувати вірус, щоб виявити, які мутації відбулися у його геномі.

Читайте також:
Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації
Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві
У Запорізькій області побудують перші п'ять підземних шкіл У Запорізькій області побудують перші п'ять підземних шкіл
Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях