USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Фонд держмайна визначив дати аукціонів з продажу готелю "Україна" і ОГХК

Продаж об'єктів заплановано на вересень та жовтень
аукціон
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Онлайн-аукціон з продажу готелю "Україна" відбудеться 18 вересня, а АТ "Обʼєднана гірничо-хімічна компанія" продаватимуть 9 жовтня. Про це повідомляє Фонд державного майна України.

Онлайн торги відбудуться в електронній системі Прозорро.Продажі. Визначені терміни дають можливість інвесторам детально вивчити обʼєкти та документацію, забезпечуючи рівні умови для всіх учасників. Згідно із повідомленням, потенційні покупці отримують доступ до інформаційного пакету обʼєкта великої приватизації після укладення договору про конфіденційність інформації з одним з авторизованих операторів електронного майданчика.

Що відомо про об'єкти

Готель "Україна" розташований у центрі Києва, в 200 метрах від метро "Майдан Незалежності". Він має 365 номерів, 8 конференц-залів, бізнес-центр, ресторан та інші об'єкти інфраструктури (парковка, салон краси, пральня тощо). У травні комісія обговорила умови продажу готелю та встановила початкову ціну продажу на рівні 1,048 мільярда гривень.

АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" – найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення концентратів титанових руд. До складу компанії входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат у Дніпропетровській області та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат у Житомирській області. Восени минулого року "ОГХК" відновила відвантаження ільменітового концентрату на європейський ринок.

Раніше ці комбінати орендували структури з орбіти Дмитра Фірташа. Потім держава повернула контроль над підприємством і з 2019 року намагається його приватизувати, поки марно.

Через суди з Фірташем, гучні скандали довкола рішень менеджменту, звинувачення в корупції та виробничих звʼязках із державою-агресором інвестори не поспішають приходити на конкурс. Хоча й цікавляться перспективним активом.

Читайте також:
Суд арештував активи братів Медведчука і Козака майже на 400 млн гривень Суд арештував активи братів Медведчука і Козака майже на 400 млн гривень
Знесення садиби Зеленських: За справу взялася прокуратура Знесення садиби Зеленських: За справу взялася прокуратура
Готель Готель "Козацький" у Києві продали за 400 мільйонів гривень
Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень