USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Суд арештував активи братів Медведчука і Козака майже на 400 млн гривень

Активи передали до АРМА
Арештовано майно братів Медведчука та Козака_1
Арештовано майно братів Медведчука та Козака
Джерело: СБУ

Арештовано додаткові активи, які належать братам екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Йдеться про землю, корпоративні права, майнові комплекси і автотранспорт чотирьох підприємств у Львові загальною вартістю майже 400 млн гривень. Серед арештованого майна – завод з виробництва бетону та будівельна компанія. Таким чином в управлінні держави додатково перебуватимуть понад 10 тис. кв. м нерухомості та більше ніж 70 одиниць автотранспорту і будівельної техніки компаній Сергія Медведчука та Богдана Козака.

Арештовано майно братів Медведчука та Козака
Джерело: СБУ

Арештовано майно братів Медведчука та Козака
Джерело: СБУ

Арештовано майно братів Медведчука та Козака
Джерело: СБУ

Арештовано майно братів Медведчука та Козака
Джерело: СБУ

Активи передали до АРМА.

До цього суд наклав арешт на корпоративні права та майнові комплекси, що належали рідним братам колишніх нардепів-зрадників Віктора Медведчука і Тараса Козака – Сергію і Богдану, 28 червня.

Передісторія

10 червня вказані брати екснардепів заочно отримали підозри від Служби безпеки України.

Слідство встановило, що протягом 2017–2023 років за вказівками Сергія Медведчука і Богдана Козака топменеджмент заводу проводив фінансові махінації та умисно виводив у "тінь" мільйони гривень. Виявилося, що до державного бюджету не надійшло понад 75 мільйонів гривень податків.

А кошти взагалі спрямовували для фінансування війни Росії проти України. Для цього так звані діячі придумали схему, де директор і бухгалтер компанії вносили недостовірні відомості до фінансово-звітної документації.

Згодом експертиза підтвердила факти завдання державі збитків на мільйони гривень та привласнення цих грошей на користь фігурантів.

До речі, нині всі четверо – Віктор, Сергій Медведчуки та Тарас і Богдан Козаки переховуються за межами України й здійснюють підривну діяльність на користь Росії.

Варто нагадати, що Кабмін дозволив Агентству з розшуку та менеджменту активів продавати арештоване за кордоном майно Віктора Медведчука. Наприклад, тепер можуть продати яхту екснардепа орієнтовною вартістю 200 млн євро. Судно вже передали на продаж з Хорватії в Україну.

Наразі обидва фігуранти переховуються за кордоном. 

Читайте також:
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Україна просить Інтерпол допомогти затримати нардепа Дмитрука Україна просить Інтерпол допомогти затримати нардепа Дмитрука
Про податки, корупцію, гральний бізнес та боротьбу з тіньовою економікою. Розмова з нардепкою від Про податки, корупцію, гральний бізнес та боротьбу з тіньовою економікою. Розмова з нардепкою від "ЄС" Ніною Южаніною