USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Фонд держмайна розпочав процедуру приватизації частки ТРЦ Ocean Plaza

Влітку минулого року уряд вирішив передати частку капіталу ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", якому належить Ocean Plaza, у розмірі 66,65%
ТРЦ Ocean Plaza

Ocean Plaza

Джерело: відкриті джерела

Фонд державного майна України (ФДМУ) розпочав процедуру приватизації державної частки ТРЦ Ocean Plaza, яка складає 66,65%. Про це повідомляє пресслужба Фонду держмайна України.

На поточному етапі, як пише пресслужба, Фонд формує аукціонну комісію, яка визначить:

  • умови продажу;
  • стартову ціну продажу санкційного активу.

Після цього очікуватиметься затвердження з боку Кабінету міністрів України.

"Санкційне майно – важливий для Фонду напрямок, адже кошти підуть на відновлення країни, а компанія отримує нових проукраїнських власників", – заявив голова ФДМУ Віталій Коваль

Наразі Фонд державного майна України очікує від ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь" надання пакета документів про фінансово-майновий стан товариства. Інформацію використають для формування віртуальної кімнати даних, де потенційні інвестори зможуть ознайомитися з достовірними та детальними відомостями про виставлений актив.

Зокрема ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь" до кінця поточного року надасть фінансову звітність за минулий рік.

Ми повідомляли, що Кабінет міністрів України включив до переліку об’єктів великої приватизації 66,65% статутного капіталу ТОВ "Інвестиційна спілка "Либідь", який володіє ТРЦ Ocean Plaza у Києві.

Влітку минулого року Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про застосування санкцій до низки бізнесів, пов'язаних із РФ та їх власниками. До держбюджету надійшли мільярдні активи наближених до Кремля російських олігархів. 

В червні минулого року Фонд державного майна (ФДМ) зареєстрував корпоративні права на державну частку (66,65%) торговельно-розважального центру Ocean Plaza, який розташований у Києві.

А в березні 2023 року Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про конфіскацію українських активів російських олігархів. Серед конфіскованих активів і ТРЦ Ocean Plaza у Києві.

Читайте також:
Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список
Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду
Суд заарештував нерухомість екснардепа Царьова на майже пів мільярда гривень Суд заарештував нерухомість екснардепа Царьова на майже пів мільярда гривень
Дача й будиночки в Буковелі: ДБР передало державі майно рівненського воєнкома Дача й будиночки в Буковелі: ДБР передало державі майно рівненського воєнкома