USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Фонд держмайна офіційно став мажоритарним власником ТРЦ Ocean Plaza

Відповідний запис вже внесено в Єдиний державний реєстр юридичних осіб
ТРЦ Ocean Plaza

Ocean Plaza

Джерело: відкриті джерела

Фонд державного майна (ФДМ) зареєстрував корпоративні права на державну частку (66,65%) торговельно-розважального центру Ocean Plaza, який розташований у Києві. Про це повідомила пресслужба ФДМ.

Зазначається, що відповідний запис вже внесено в Єдиний державний реєстр юридичних осіб.

Далі заплановані проведення аудиту та оцінка вартості активу, після чого фонд ухвалить рішення щодо корпоративних прав.

Перший заступник голови ФДМ Денис Шугалій зазначив, що наразі розглядаються всі можливі варіанти продажу ТРЦ за ринковою вартістю. Всі отримані від продажу кошти планують спрямувати до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

Історія з націоналізацією Ocean Plaza

Торговельно-розважальний центр по факту був власністю російських олігархів Аркадія Ротенберга, його сина Ігоря Ротенберга та їх бізнес-партнерів Олександра Скоробагатька та Олександра Пономаренка.

Вони володіли Ocean Plaza через ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь". Його засновником є ТОВ "Авангард-Віларті". Власниками цієї фірми є кіпрські компанії Ocean plaza project та Ethoder Investments Limited.

Після початку повномасштабного вторгнення ТРЦ припинив свою роботу. Пізніше пресслужба одного з магазинів, який орендував приміщення в торговому центрі, повідомила, що Ocean Plaza остаточно закривається. Однак у листопаді минулого року ТРЦ все ж відкрився. 

На початку березня цього року Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про конфіскацію активів власників ТРЦ Ocean Plaza. 

Мін'юст просив у ВАКС стягнути в дохід держави:

– 100% частки статутного капіталу ТОВ "Авангард-Віларті";

– 66,65% частки статутного капіталу ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь".

20 березня ВАКС ухвалив рішення про конфіскацію контрольної частини корпоративних прав, цілісних майнових комплексів, рухомого та нерухомого майна, грошових коштів на банківських рахунках ТОВ "Авангард-Віларті" та ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь".

Іншій стороні надавалося 10 днів для подачі апеляції. Це було зроблено. Однак апеляційну скаргу зрештою відхили. Підстава проста: її подала компанія Jupiter Nine Trust Company Limited, яка не була стороною в адміністративній справі за позовом Мінюсту.

Тож після відхилення апеляційної скарги ВАКС оприлюднив ухвалу про націоналізацію Ocean Plaza.

11 квітня стало відомо, що столичний торговельно-розважальний центр Ocean Plaza став власністю держави. Рішення Вищого антикорупційного суду про конфіскацію двох третин ТРЦ набрало чинності, відповідна ухвала оприлюднена у Єдиному реєстрі судових рішень.

До речі, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі у державну власність України підприємств, які належали російському олігарху Олегу Дерипасці.

Читайте також:
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ "Барса", який віддав життя на фронті: Деталі історії
Олігарха-втікача Онищенка заочно засудили до 15 років: Визнали винуватим в організації  Олігарха-втікача Онищенка заочно засудили до 15 років: Визнали винуватим в організації "газової схеми"
На Львівщині чиновниця ТЦК На Львівщині чиновниця ТЦК "відмазала" від армії 17 офіцерів, їй виписали штраф 4,8 тис. гривень