USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Виробник форми збірної України з футболу зробив комплект для російського клубу: Яка реакція українців

Вже одна українська команда відмовилась від співпраці з компанією
форма
Джерело: відкриті джерела

Виробник форми збірної України з футболу - компанія "Joma" – зробила комплект для російського клубу. В Україні така подія одразу піддалась різкій критиці. На офіційному сайті УАФ поки що не коментували ситуацію з угодою Joma та "Зєніта".

Що сталось

У п'ятницю, 3 березня, російський "Зєніт" опублікував новий комплект форми - від компанії Joma. У клубі не повідомили, з ким саме уклали спонсорський контракт, проте на новій формі видніється символіка компанії Joma.

Компанія в Україні 

Український відділ іспанської компанії Joma, яка є виробником форми для збірної України з футболу, відреагувала на інформацію щодо роботи на ринку РФ та укладання спонсорської угоди з російським клубом "Зєніт". Про це повідомляється на сторінці українського відділу Joma у Facebook.

Joma є технічним партнером збірної України з футболу. Ще у 2017 року УАФ підписала контракт з іспанською компанією щодо постачання форми. А влітку 2021-го Joma підготувала спеціальний комплект форми для збірної перед Євро з обрисом України - зображення в межах її кордонів.

Joma й досі залишається виробником форми для збірної України. Проте тепер компанія потрапила у скандал через продовження роботи в Росії.

Реація українських команд

На появу форми "Зєніта" від Joma вже відреагував представник Першої ліги "Карпати". Клуб оголосив про припинення співпраці з компанією та уклав нову угоду з Nike.

"Ми плануємо отримати нову форму до початку весняної частини чемпіонату. Позаяк, зміна форми є тривалим процесом, то у березні наші футболісти гратимуть товариські матчі ще у старій формі. Далі заплановане поступове оновлення форми та спортивного екіпірування дитячо-юнацьких команд клубу. ФК "Карпати" не хочуть мати жодного зв'язку з компаніями, які досі працюють ринку країни-терориста", - каже директор з маркетингу ФК "Карпати" Юрій Зелик.

Крім збірної України, Joma є виробником форми для трьох клубів УПЛ - "Кривбаса", "Інгульця" та "Металіста".

Що ще варто знати

Joma не вперше потрапляє у скандал через роботу на російському ринку. Влітку 2022 компанія підготувала комплекти форми для ще двох російських клубів - ЦСКА та "Ахмата".

Після презентації нової форми перед Євро-2020 Joma не оновлювала комплекти для збірної України.

Читайте також:
УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою