USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Ексучасник "Україна має талант" отримав підозру у колабораціонізмі

Шоумен став відомим у 2010 році, коли на популярному шоу бив себе сокирою у живіт і засовував цвяхи у ніс
Агарков_2
Джерело: Генеральна прокуратура України

Харківська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру у колабораційній діяльності харків'янину. Він, за даними слідства, ще з 2014 року мав антиукраїнську позицію. 

Про кого йдеться

За даними прокуратури, чоловік став відомим у 2010 році завдяки участі у популярному українському телешоу, де показував "трюки" – бив себе сокирою у живіт, засовував у ніс цвяхи і ковтав факел, що горів.

Судячи з наданих прокуратурою фото, йдеться про Сергія Агаркова, який у 2010 році виступав на шоу "Україна має талант".

За даними слідства, він був керівником організації "Союз народного единства" та одним з авторів сепаратистського проєкту "Дорожная карта Новороссии". Згодом поїхав до Росії.

Під час окупації Балаклії чоловік обійняв посаду "заступника мера". Він так зрадів призначенню, що публічно зрізав табличку з іменем легітимного голови Ізюмської РДА. Наприкінці липня 2022 року став "головою" так званої "Борівської військово-цивільної адміністрації".

"Як "голова" псевдоадміністрації він проводив службові наради з керівниками комунальних підприємств та державних установ, що функціонували під час окупації смт Борова. "Посадовець" організовував подання запитів до РФ, в яких зазначав потреби цих підприємств та установ з проханням, аби російська влада допомогла їх вирішити", – йдеться у повідомленні.

Напередодні деокупації підозрюваний втік зі смт Борова разом з російськими військовими. Вирішується питання про оголошення його у розшук.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру проросійській пропагандистці Монтян. Крім того, Служба безпеки ліквідувала масштабну схему підпільного фінансування російських окупаційних угруповань, до організації якої причетна Оксана Марченко, дружина підозрюваного у державній зраді екснардепа Віктора Медведчука.

 

Читайте також:
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги