USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Двоє суддів Київського апеляційного суду вийшли із СІЗО під шалену заставу

За одного підозрюваного внесено 2,5 млн гривень застави, а за іншого – 5 млн гривень
Суд
Двоє суддів Київського апеляційного суду вийшли із СІЗО під заставу
Джерело: відкриті джерела

Судді Київського апеляційного суду Юрій Слива та Віктор Глиняний вийшли з-під варти під заставу. Обох служителів Феміди звинувачують у хабарництві.

Так, суддя Київського апеляційного суду Юрій Слива вийшов з-під варти під 2,5 млн гривень застави, які за нього внесли на рахунок Вищого антикорупційного суду.

6 грудня Вищий антикорупційний суд узяв під варту Сливу до 2 лютого. Альтернативою йому визначили – 2,5 млн гривень. Ці кошти внесли, і суддя вже вийшов зі слідчого ізолятору.

Суддя Київського апеляційного суду Віктор Глиняний, підозрюваний Національним антикорупційним бюро України та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою в отриманні неправомірної вигоди, також вийшов з-під варти. За нього внесли 5 млн гривень застави, гроші надійшли на рахунок Вищого антикорупційного суду.

Новини за темою: Подала до суду. Ірина Фаріон оскаржує своє звільнення із Львівської політехніки

Що цьому передувало

Раніше НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя В'ячеслав Дзюбін отримав 35 тисяч доларів неправомірної вигоди за зняття арешту з двох літаків у справі колишнього керівника "Мотор-Січі" В'ячеслава Богуслаєва. 10 тис. доларів з цієї суми Дзюбін залишив собі, а решту 25 тис. доларів – для трьох інших суддів Київського апеляційного суду – Юрія Сливи, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного.

Зокрема, Паленик отримав від Дзюбіна 25 тис. доларів у коробці з-під віскі. Надалі 8300 доларів він запакував у пачку з-під кави і передав їх судді Сливі. Суддя Глиняний отримав 8300 доларів у рекламній брошурі інтернет-провайдера. Під час обшуків у Дзюбіна відшукали 10 тис. доларів, переданих як неправомірну вигоду, у Паленика знайшли усі 25 тис. доларів неправомірної вигоди, оскільки, на думку слідства, той поміняв купюри перед їхньою передачею суддям Сливі та Глиняному. У Сливи та Глиняного знайшли по 8300 доларів.

Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду