USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ВАКС обрав запобіжний захід третьому судді Київського апеляційного суду, якого викрили на хабарі

Строк дії запобіжного заходу складає 60 днів
Віктор Глиняний
Віктор Глиняний
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще одному судді Київського апеляційного суду. Фігуранта та ще трьох його колег підозрюють в отриманні хабаря у розмірі 35 тисяч доларів за ухвалення рішення про скасування арешту майна. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"ВАКС задовольнив клопотання та застосував до указаного судді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4 997 608 гривень з покладенням відповідних процесуальних обов’язків", – йдеться у дописі.

У САП не називають імені фігуранта, але, за інформацією Центру протидії корупції, йдеться про Віктора Глиняного.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі зазначили, що строк дії запобіжного заходу складає 60 днів.

Що відомо про справу?

Нагадаємо, що чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі.

Слідство встановило, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тис. доларів.

Передача неправомірної вигоди відбулась 28 листопада. 10 тис. доларів суддя-посередник залишив собі, а 25 тис. доларів поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою.

Під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів детективи вилучили кошти, надані як неправомірна вигода.

Хто ще серед підозрюваних?

На початку тижня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Ігорю Паленику.

"ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4 млн гривень з покладенням відповідних процесуальних обов’язків", – уточнили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Строк дії запобіжного заходу – до 03.02.2024 року.

У Центрі протидії корупції додали, що адвокати судді заявили на засіданні, що мала місце провокація злочину. Тож вони готують звернення з цього приводу до Вищої ради правосуддя та президента. За їхніми словами, у Паленика "бездоганна репутація".

Згодом Центр протидії корупції повідомляв, що ВАКС відправив суддю Юрія Сливу під варту із заставою у 2,5 млн гривень. Його взяли під варту в залі суду.

Також там додали, що тепер Вищий антикорупційний суд має розглянути питання про обрання запобіжного заходу судді Вʼячеславу Дзюбіну. Однак призначене засідання не відбулося через те, що підозрюваний знаходиться у лікарні.

Новини за темою: Рада схвалила законопроєкт про довічний фінмоніторинг нардепів, суддів, урядовців та інших політично значущих осіб
Читайте також:
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова
Голова АМКУ Кириленко після розслідування журналістів задекларував елітну квартиру на 200 квадратів Голова АМКУ Кириленко після розслідування журналістів задекларував елітну квартиру на 200 квадратів
Справа голови Антимонопольного комітету Кириленка: НАБУ та САП відкрили провадження Справа голови Антимонопольного комітету Кириленка: НАБУ та САП відкрили провадження