USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Другий Саміт миру має відбутися у листопаді, але дата наразі невідома, – Зеленський

Глава держави уточнив, що найближчими тижнями буде підготовлено план майбутнього заходу
Зеленський, Зеленський і Макрон
Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом Франції Емануелем Макроном
Джерело: Офіс Президента

Наступний Саміт миру, присвячений питанню завершення війни Росії проти України, має відбутися у листопаді. Проте точна дата наразі невідома, заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном у Парижі.

Глава держави уточнив, що найближчими тижнями мають підготувати план майбутнього заходу.

"Не знаю точної дати, я думаю, ніхто не знає сьогодні. Але ми підготуємо все, що ми вирішили, на початку листопада. План буде з усіма подробицями", – повідомив український лідер.

Разом з тим Зеленський відреагував на заяви в медіа про нібито намір обговорити із союзниками можливе припинення вогню.

"Це не є темою наших дискусій, жодних перемир'їв, ми не хотіли про це говорити. Я бачив у ЗМІ щось таке. Росія багато працює зі ЗМІ, з цією інформацією, тому тут усе зрозуміло. Але це неправда", – сказав глава держави.

Новини за темою: Шольц: Настав час для дискусій про припинення війни

Чи може РФ взяти участь у другому Саміті мир?

Після того як у Швейцарії 15–16 червня відбувся перший Саміт миру, Володимир Зеленський анонсував, що друга така зустріч можлива за "місяці, а не роки".

Так, за результатами першого саміту ядерна, промислова, гуманітарна безпека і питання військовополонених були основними пунктами комюніке Саміту у Швейцарії. Під час першого такого заходу спільний документ підписали 82 країни та шість міжнародних організацій.

Уже в серпні керівник Офісу президента Андрій Єрмак стверджував, що участь країни-агресорки на другому саміті цілком можлива, а саме – представника Росії, якому може бути переданий український план перемоги.

Єрмак наголошував, що це не означає початку перемовин з Росією. Водночас про те, що Путін може бути тим представником Росії, з яким Україна готова зустрітися, глава ОП тоді заявляв, що "дуже рано про це говорити, хто може".

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України