USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Швеція дозволила Україні використовувати свою зброю проти Росії

Мова може йти про ракети, здатні вражати цілі на території РФ
Швеція

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Стокгольм не проти застосування шведської зброї Україною для ударів по цілях на території РФ. Про це повідомляє шведське видання Hallandsposten.

Так, на фоні дискусій в НАТО про те, чи потрібно дозволити Україні бити по Росії західною зброєю, журналіст видання Hallandsposten запитав міністра оборони Швеції Пола Йонсона щодо того, яка позиція країни з цього питання.

"Україна зазнає неспровокованої та незаконної агресії з боку Росії. Згідно з міжнародним правом, Україна має право захищати себе за допомогою військових дій, спрямованих на територію противника, якщо військові дії відповідають законам війни. Швеція підтримує міжнародне право і право України на самозахист", – відповів шведський міністр.

Про яку саме зброю йдеться, у повідомленні не сказано. Водночас глава Офісу президента Андрій Єрмак опублікував емоджі – прапор Швеції разом з ракетою.

На початку травня цьогоріч міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Україна отримуватиме від Лондона 3,74 мільярда доларів допомоги щороку. Також там не проти використання британської зброї для ударів по Росії.

А 25 травня Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг закликав союзників по НАТО, які постачають зброю Україні, скасувати заборону на її використання для завдання ударів по військових цілях у РФ

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі