USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Допомагала нелегалам з "терористично ризикових" країн Азії переїхати до ЄС: СБУ викрила консулку України

Такими "послугами" скористалося до 900 вихідців з країн терористичного ризику
У Києві викрили консулку України, яка допомагала нелегалам з
У Києві викрили консулку України, яка допомагала нелегалам з "терористично ризикових" країн Азії переїхати до ЄС
Джерело: СБУ

Українські правоохоронці заблокували канал нелегальної міграції до Євросоюзу вихідців із країн підвищеного терористичного ризику. Організувала міжнародний "трафік" консулка посольства України в одній із країн Центральної Азії. Тепер вона може потрапити до в’язниці. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Зазначається, що, перебуваючи на посаді в дипломатичній установі, вона за гроші пропонувала громадянам із декількох південноазійських держав незаконно виїхати до Європейського Союзу транзитом через територію України.

"Для цього посадовиця оформлювала своїм клієнтам візи для в’їзду до нашої держави як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до 3 тисяч доларів з одного нелегала", – уточнили в СБУ.

До незаконної діяльності фігурантка залучила двох іноземців, які підшукували "клієнтів", домовлялися з ними про "умови поїздки" та передавали гроші організаторці схеми.

В Службі безпеки кажуть, що "послугами" зловмисників скористалося до 900 вихідців з країн терористичного ризику.

Одержані "прибутки" консулка витрачала на придбання елітної нерухомості у центрі Києва та в Одесі.

"Як встановило розслідування, посадовиця прийняла Присягу держслужбовця ще у 1995 році після закінчення інституту молоді у Москві. Потім працювала у різних держустановах та приватних компаніях в Україні, а з 2007 року – в органах МЗС", – розповіли в спецслужбі.

Під час обшуків у її помешканні в Києві правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи з доказами злочинних дій.

"Наразі консулці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою). Вирішуються питання про обрання фігурантці запобіжного заходу, відсторонення від займаної посади та накладення арешту на її майно. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та інших учасників протиправної схеми", – йдеться у повідомленні.

Тепер зловмисниці загрожує до дев'яти років тюрми з конфіскацією майна.

Крім того, планується оголошення у міжнародний розшук спільників фігурантки, додали в Службі безпеки.

Раніше ми писали, що контррозвідка СБУ ліквідувала міжнародний канал нелегального вивезення з України комплектуючих до бойових літаків. Зловмисники намагались незаконно продати азійським замовникам партію запчастин до авіадвигунів майже на 2,5 млн гривень, які, за наявними даними, були викрадені з підприємства "Мотор Січ".

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар