USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

До стеження за командою Bihus.Info причетні кілька десятків людей: Денис Бігус розповів нові деталі скандалу

Камери, розташовані у комплексі, могли знімати і зовсім сторонніх людей
Бігус
Керівник проєкту Bihus.Info Денис Бігус
Джерело: відкриті джерела

Журналіст Денис Бігус розповів нові подробиці щодо стеження за командою Bihus.Info, які він разом із колегами встановив під час проведення власного розслідування. За його словами, до стеження було задіяно щонайменше 30 людей на території комплексу "Українське село" під Києвом.

У виданні дізналися, що за тиждень до того, як команда проєкту приїхала до етнографічного комплексу "Українське село", туди навідався "дивний персонаж". Він розпитував у персоналу комплексу, де розташовані колонки та обігрівачі. Цей чоловік забронював на 26 грудня (день до заїзду команди Bihus.Info) ті ж самі номери, що на 27 грудня забронювали журналісти, а також сауну.

"26 грудня адміністрація закладу спостерігає найдивніший корпоратив "офісних співробітників" просто ever. "Офісними співробітниками" себе називають оці гості. Компанія похмурих хмирів на 30 людей сидить в ресторані, замовкає кожен раз, коли заходить офіціант", – розповів Бігус.

У виданні припускають, що саме ці люди могли встановити камери у готельних номерах, куди наступного дня заїхала команда журналістів, а також і в сауні. Також Денис Бігус наголосив, що переважна більшість у команді проєкту – жінки.

"Мої нині згадали, що бачили в кімнатах девайси, такі коробочки, схожі на пожежну сигналізацію. А позавчора, коли ми пройшлись по номерах, девайсів не виявилось", – каже Бігус.

Також він припускає, що у день заїзду журналістів (27 грудня), на території етнографічного комплексу "Українське село" залишилась невелика група людей, яка могла вести зовнішню зйомку за членами команди Bihus.Info.

Зранку 28 грудня журналісти виїхали з комплексу, а до адміністрації "Українського села" звернувся чоловік, який забронював ті самі локації, де перебувала команда Bihus.Info. Однак частина номерів, яка цікавила цього чоловіка, вже була заброньована, тож люди, які, вочевидь, мали на меті забрати раніше встановлені камери відеоспостереження, змогли потрапити на деякі локації лише через чотири дні.

Тобто вони чотири дні фільмували життя абсолютно сторонніх людей.

Що відомо про справу?

Нагадаємо, що напередодні в мережу "злили" відео, де співробітники проєкту розслідувань Bihus.Info, ймовірно, вживають наркотичні речовини. Керівник проєкту Денис Бігус записав відеозвернення до аудиторії з поясненнями та запевнив, що всі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків.

16 січня на ресурсі "Народна правда" з'явилося відео із супроводжувальною анотацією "зворотня сторона Bihus.Info: нюхнули "фєну", закинулись MDMА, курнули трави і погнали робити розслідування".

Воно містить фрагменти прослуховуваних телефонних розмов співробітників проєкту та кадри, зняті прихованою камерою на новорічному "корпоративі" у заміському комплексі біля Києва.

Цього ж дня керівник проєкту Денис Бігус вийшов із заявою, де "розставив крапки над "і"". Він уточнив, що співробітники, про яких ідеться у викривальному ролику, є не журналістами, а операторами, і на цей момент усі вони вже звільнені.

"Звісно, прослуховування і спостереження були незаконними, а цілі тих, хто записував, зрозумілі. Та це не є виправданням тому, що ми побачили на відео – а саме вживання заборонених речовин кількома нашими колегами", – наголошує журналіст-розслідувач.

За словами Бігуса, на жаль, частина команди порушила принципи і цінності проєкту Bihus.Info, тож наслідком будуть жорсткі кадрові зміни і проєкт уже шукає нових операторів.

Згодом керівник Bihus.Info зробив нову заяву щодо скандалу з наркотиками.

Бігус заявив, що за членами команди Bihus.Info нібито стежили близько року, ймовірно, шукаючи способи дискредитувати редакцію.

Новини за темою: Незаконне прослуховування та відеозйомка журналістів Bihus.Info: Прокуратура розпочала справу

Також напередодні ми повідомляли, що розпочато кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості приватного життя журналістки Bihus.Info.

Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень