USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

До кінця року Конгрес США може схвалити допомогу Україні та Ізраїлю, – ЗМІ

Істотні зміни в імміграційній системі Сполучених Штатів стануть частиною військової допомоги Україні та Ізраїлю
Конгрес США

Конгрес США

Джерело: відкриті джерела

До кінця 2023 року у Конгресі Сполучених Штатів Америки можуть остаточно затвердити пакет військової допомоги Україні та Ізраїлю. Про це заявив сенатор-республіканець від штату Оклахома Джеймс Ленкфорд, інформує ABC News.

Політик зазначив, що істотні зміни в імміграційній системі США стануть частиною військової допомоги Україні та Ізраїлю.

"Ми зробимо це все разом", – сказав Ленкфорд.

Разом з тим адміністрація Байдена висунула пропозицію виділити десятки мільярдів доларів Ізраїлю та Україні на ведення відповідних бойових дій, а також 14 млрд доларів на охорону кордонів.

Законодавці Республіканської партії США зауважили, що ці кошти мають бути пов’язані зі змінами в імміграційній політиці, наприклад, із системою надання притулку.

"Найголовніше – це можливість зробити все правильно", – додав сенатор-республіканець.

Що передувало?

У четвер, 16 листопада, президент Джо Байден підписав закон про тимчасове фінансування уряду Сполучених Штатів без фінансування підтримки України та Ізраїлю. Про це повідомляє Білий дім.

Підписаний Байденом "Закон про подальші асигнування та інші розширення 2024 року" надає федеральним агентствам асигнування на 2024 фінансовий рік до 19 січня 2024 року для продовження проєктів і заходів у чотирьох законопроєктах.

Для решти восьми законопроєктів про асигнування забезпечується фінансування до 2 лютого 2024 року.

Без цього документа американський уряд припинив би роботу відразу після опівночі 19 листопада. Тоді федеральні працівники – зокрема військовослужбовці та агенти безпеки – працювали б без оплати або були б змушені піти у відпустку напередодні Дня подяки.

До цього

На початку жовтня Конгрес США ухвалив законопроєкт про тимчасовий бюджет, який не включав нового фінансування допомоги Україні, оскільки таку ініціативу вирішили розглядати окремо. Пізніше президент Джо Байден запропонував Конгресу виділити 106 мільярдів доларів. Більшість з цих коштів – 60 млрд доларів – хочуть направити на допомогу Україні. Також пакет передбачав допомогу Ізраїлю.

Однак ініціатива глави государства зіткнулася з опором у Палаті представників Сполучених Штатів, де новий спікер Майк Джонсон захотів розглядати допомогу Україні та Ізраїлю окремо. І вніс окремий пакет для Ізраїлю на розгляд Палати, його підтримали. Втім, в Сенаті, де більшість у демократів, не захотіли навіть розглядати таку ініціативу Джонсона, а підтримали об’єднання допомоги Україні та Ізраїлю в один пакет.

Новини за темою: Байден подав до Конгресу запит на понад 60 млрд доларів військової допомоги для України
Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні