USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Депутату, який підірвав гранати на Закарпатті, повідомили про підозру в теракті, – СБУ

Служба безпеки України затримала депутата. Він прийшов до тями і перебуває в лікарні
підрив Закарпаття
Підрив гранат на сесії сільради
Джерело: Нацполіція

Депутату, який підірвав гранати під час засідання Керецьківської громади (Закарпатська область), повідомили про підозру в теракті. Про це йдеться на сайті СБУ.

"Підривнику, який є місцевим депутатом, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)", – зазначає спецслужба.

Там розповіли, що внаслідок підриву постраждали 23 людини, включно з підозрюваним. Учора їх госпіталізували до кількох медзакладів області. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. Вони отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, у більшості – діагностували осколкові поранення.

Самого підривника затримали, він прийшов до тями і перебуває в лікарні під наглядом медиків та правоохоронців. Згодом йому оберуть запобіжний захід.

Також правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де серед іншого виявили "передсмертну записку", зміст якої вивчають.

Як відомо, депутат, який влаштував вибухи в сільраді, – представник "Слуги народу" Сергій Батрин.

Як пояснив журналіст Віталій Глагола, під час проведення сесії була дискусія про призначення та визначення умов оплати праці голови Керецьківської територіальної громади на 2024 рік.

Зазначимо, що сам Батрин на своїй сторінці у Facebook записував відео, в якому звинувачував очільника громади Михайла Мушка через ймовірні корупційні дії.

Читайте також:
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова
СБУ затримала Жана Новосельцева, який виступав проти мобілізації СБУ затримала Жана Новосельцева, який виступав проти мобілізації
На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів
Суд арештував майно довіреної особи Януковича - маєток, квартири, рахунки в банку Суд арештував майно довіреної особи Януковича - маєток, квартири, рахунки в банку