USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Депутату, який підірвав гранати на Закарпатті, повідомили про підозру в теракті, – СБУ

Служба безпеки України затримала депутата. Він прийшов до тями і перебуває в лікарні
підрив Закарпаття
Підрив гранат на сесії сільради
Джерело: Нацполіція

Депутату, який підірвав гранати під час засідання Керецьківської громади (Закарпатська область), повідомили про підозру в теракті. Про це йдеться на сайті СБУ.

"Підривнику, який є місцевим депутатом, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)", – зазначає спецслужба.

Там розповіли, що внаслідок підриву постраждали 23 людини, включно з підозрюваним. Учора їх госпіталізували до кількох медзакладів області. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. Вони отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, у більшості – діагностували осколкові поранення.

Самого підривника затримали, він прийшов до тями і перебуває в лікарні під наглядом медиків та правоохоронців. Згодом йому оберуть запобіжний захід.

Також правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де серед іншого виявили "передсмертну записку", зміст якої вивчають.

Як відомо, депутат, який влаштував вибухи в сільраді, – представник "Слуги народу" Сергій Батрин.

Як пояснив журналіст Віталій Глагола, під час проведення сесії була дискусія про призначення та визначення умов оплати праці голови Керецьківської територіальної громади на 2024 рік.

Зазначимо, що сам Батрин на своїй сторінці у Facebook записував відео, в якому звинувачував очільника громади Михайла Мушка через ймовірні корупційні дії.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар