USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Декларував чужу криптовалюту. Нардепу Маріковському повідомили про підозру

Підозрюваний задекларував чужу криптовалюту на 24 млн гривень
Олександр Маріковський
Олександр Маріковський
Джерело: відкриті джерела

Український народний депутат міг недостовірно задекларувати криптовалюту вартістю 24 мільйони гривень. Йому повідомили про підозру, передає пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

Офіційно у правоохоронних органах не повідомляють імені нардепа. Але Центр протидії корупції заявив, що йдеться про народного депутата від "Слуги народу" Олександра Маріковського.

За даними НАБУ і САП, у 2020 році депутат задекларував криптовалюту вартістю 24,6 млн гривень, яка начебто належала йому ще з 2019 року. Проте виявилось, що криптовалютний гаманець, який зазначив у декларації депутат, насправді ніколи йому не належав.

За даними антикорупційних органів, усі транзакції з придбання криптовалюти здійснювались громадянами іншої держави, які не були пов’язані з депутатом. Судячи із того, що йдеться про декларацію за 2020 рік, подану 31 березня 2021 року, строк давності у цій справі, ймовірно, закінчується за два місяці.

Це вже другий депутат від правлячої партії, якого викрили у справі, де фігурують криптовалюти. Зокрема, за даними НАБУ і САП, депутат Одарченко пропонував голові Держвідновлення хабар у криптовалюті в 50 тисяч доларів.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук колишнього мера Одеси Олексія Костусєва.

Також Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук давнього бізнес-партнера Ігоря Коломойського Михайла Кіпермана, голову правління банку "Альянс" Юлію Фролову та ексначальника департаменту, адміністратора розрахунків "Укренерго" Дмитра Кондрашова. 

Теги: НАБУ
Читайте також:
ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити справу проти голови ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити справу проти голови "Укренерго" Кудрицького за підозрою у корупції
Підозру за хабар у 170 тис доларів отримав другий прокурор Підозру за хабар у 170 тис доларів отримав другий прокурор
НАБУ завело справу на заступника директора ДБР, який живе в елітній квартирі за майже 1 млн доларів НАБУ завело справу на заступника директора ДБР, який живе в елітній квартирі за майже 1 млн доларів
Підбурював до хабарництва на митниці: Пасинка головного судексперта КНІДСЕ заарештували Підбурював до хабарництва на митниці: Пасинка головного судексперта КНІДСЕ заарештували