USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

НАБУ оголосило колишнього мера Одеси Костусєва у розшук

Він проходить фігурантом у справі про заволодіння міжнародним аеропортом "Одеса"
Олексій Костусєв
Олексій Костусєв
Джерело: Ліга.net

Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук колишнього мера Одеси Олексія Костусєва. Про це йдеться на сайті відомства.

Костусєв є фігурантом справи про незаконне заволодіння міжнародним аеропортом "Одеса".

Деталі цієї справи

Підозру у заволодінні Міжнародним аеропортом "Одеса" та 2,5 млрд гривень доходу від його діяльності прокурори САП повідомили п'яти особам. Серед них – колишній міський голова Одеси, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два відомих в регіоні бізнесмени. 

За матеріалами справи у 2011 році два відомих одеських бізнесмена Олександр Грановський і Борис Кауфман організували схему заволодіння майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". Для цього зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою (ОМР) з розподілом часток 75% і 25% відповідно з метою отримання у власність та подальшої приватизації майнового комплексу аеропорту вартістю близько 118 млн гривень.

Отримання згоди депутатів ОМР на створення товариства забезпечив тодішній міський голова, розповівши про нібито плани співзасновника інвестувати у розвиток аеропорту.

Крім того, тодішній мер підробив папери, що надавало підконтрольному ТОВ право утворювати спільне з ОМР товариство в обхід конкурсу.

Майно аеропорту, яке було отримане у спільне користування, за законом не підлягало приватизації, оскільки мало загальнодержавне значення, забезпечувало виконання функцій прикордонного і митного контролю. Ба більше, 535 одиниць основних засобів з 2488 переданих були аеродромними об’єктами, що забезпечують безпеку польотів та не могли бути відчуженими в принципі.

"В результаті реалізації схеми її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн гривень та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд гривень", – зазначили в НАБУ.

Запобіжні заходи фігурантам справи

7 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Борису Кауфману – тримання під вартою до 29 жовтня з альтернативою внесення 268,4 млн гривень застави.

13 вересня цей же суд обрав запобіжний захід і Олександру Грановському – заставу у розмірі 120,780 млн гривень.

Нагадаємо, ми писали, що колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) ухвалила рішення про закриття справи "Роттердам+". Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура не погоджується із таким рішенням та буде оскаржувати його в суді.

Читайте також:
В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість