USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Підбурював до хабарництва на митниці: Пасинка головного судексперта КНІДСЕ заарештували

Шептицький буде під вартою протягом 60 діб, якщо не внесе заставу у розмірі 23,84 млн гривень
Назар Шептицький
Назар Шептицький
Джерело: Bihus.Info

Пасинка директора Київського інституту експертиз Назара Шептицького який отримав підозру стосовно торгівлі керівними посадами у структурі Державної митної служби, заарештували. Про це повідомив журналіст Олег Новіков у Telegram.

Шептицький буде під вартою протягом 60 діб, якщо не внесе заставу у розмірі 23,84 млн гривень.

Після внесення застави на нього покладуть низку обов’язків. Зокрема, здати закордонні паспорти, прибувати на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання тощо.

Хто такий Шептицький?

Назар Шептицький є пасинком Олександра Рувіна, очільника КНДІСЕ – найбільшого та найвпливовішого судово-експертного інституту в країні. Обоє вже потрапляли в матеріали розслідувань журналістів. Зокрема, було відомо про сумнівне походження статків родини Рувіна на тлі скандальних і суперечливих експертиз, які проводив очолюваний ним інститут.

Щодо Назара Шептицького тоді повідомляли, що він мав у власності та користуванні дорогу нерухомість та велику кількість люксових автівок, які були неспівмірні з його офіційними доходами. Це був і Range Rover вартістю близько 3,5 мільйонів гривень, і квартира в ЖК "Французький квартал" орієнтовною вартістю в 150 тисяч доларів, квартира у ЖК "Липська вежа", що в урядовому кварталі Києва, оренда якої вартувала 8 тисяч доларів на місяць.

Також упродовж кількох років пасинка Рувіна помічали на автівках, записаних на сторонніх людей, які виписували за довіреністю. 

Що відомо про справу?

Все це розпочалось ще влітку 2023 року. У своїх планах з хабарями Шептицький вирішив поставити підконтрольних людей на високі посади на митниці, підкупивши т.в.о. голови Держмитслужби.

Для цього залучив посередника – на той час ексзаступника глави митниці Руслана Черкаського (вже колишнього). Черкаський повинен був передати очільнику митниці пропозицію хабаря за посади в західних областях – приміром, посаду керівника Львівської митниці оцінили загалом в мільйон доларів. Надалі вони планували разом ділити незаконні прибутки від підконтрольного підрозділу митниці.

Також Шептицький збирався прокручувати свої оборудки, серед яких було й "фінансування" призначень разом зі спільником Олегом Гаталяком. Останній своєю чергою мав контролювати й розподіляти хабарі на майбутньому підконтрольному підрозділі митниці. Наприклад, з Волинської митниці у разі успіху "винахідники" хотіли отримувати близько двох мільйонів доларів щомісяця. З цих грошей половину хотіли лишати собі.

Читайте також:
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Двом підозрюваним у справі продовжили запобіжний захід
Мільйонні зловживання на закупівлі консервів під час війни: Судитимуть посадовців Одеської ОВА Мільйонні зловживання на закупівлі консервів під час війни: Судитимуть посадовців Одеської ОВА