USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Українські суди почали надсилати повістки через Viber

Вони в першу чергу надсилатимуться на месенджер, а якщо це неможливо – то через SMS
повістка
Джерело: відкриті джерела

Українські суди відсьогодні можуть відправляти повістки і виклики через месенджер Viber. Про це повідомила Державна судова адміністрація. 

"Так, з 15 лютого 2023 року на додачу до вже традиційних SMS-повідомлень реалізовано можливість надсилання повісток і викликів за допомогою месенджера Viber", – йдеться у повідомленні. 

ЯК ЦЕ БУДЕ ДІЯТИ

За замовченням спочатку система намагається відправити повістку через месенджер. Якщо це зробити неможливо, документ відправляється як SMS.

ДЛЯ ЧОГО ЦЕ ПОТРІБНО

Для економії коштів бюджету, адже середня вартість відправки однієї повістки для суду буде значно нижчою. 

В адміністрації розповіли, що за перші 12 годин через Viber було доставлено 60% повісток. Економія за перші півдня роботи становила понад 5 тис. гривень або 42%.
 
ЩО БУЛО РАНІШЕ

Розробкою сервісу для автоматичного надсилання судами повісток через Viber займався ДП "Інформаційні судові систем". 

Попередньо таке нововведення дозволить заощадити понад 6 млн гривень на рік, адже вартість відправки повістки через Viber втричі дешевша.

До речі, у материнській компанії Facebook та Instagram Meta раніше розповіли, хто модерує український контент, та чому активно блокується антивоєнний контент. 

Читайте також:
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих", будуть карати, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова