USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

У Meta розповіли, хто насправді модерує українські Facebook та Instagram

З початку війни українські користувачі постійно стикаються з блокуванням "антивоєнного" контенту в соцмережах
Модератор
Модератор
Джерело: відкриті джерела

У материнській компанії Facebook та Instagram Meta розповіли, хто модерує український контент, та чому активно блокується антивоєнний контент. В пресслужбі компанії зазначили, що питаннями безпеки загалом опікується 40 тисяч людей. З них 15 тисяч – це модератори.

"Всупереч деяким міфам, у нас немає і ніколи не було модераторів, які працюють з Москви. У нас там також немає і ніколи не було офісу", – відповіли у пресслужбі.

Зазначається, що регіональний офіс, якій керує 28 країнами всього регіону Центральної та Східної Європи включно з Україною, розташований у Варшаві. А в цілому команди Meta розташовані по всьому світу в різних часових поясах.

"Для перевірки вмісту постів та скарг користувачів компанія використовує поєднання людської праці та технологій штучного інтелекту (AI). У цих командах працюють носії української мови, які розуміють локальний контекст. Український контент, який потребує мовної та культурної експертизи, перевіряють українські модератори", – пояснили в компанії.

При цьому в Meta уточнили, що кількість скарг не вливає на рішення про видалення контенту. Мається на увазі, якщо допис не порушує правил і стандартів соцмережі, то навіть велика кількість скарг не призведе до бану.

Звідки пішов міф про російських модераторів

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну українські користувачі постійно стикаються з блокуванням антивоєнного контенту в соцмережах.

Сторінки й дописи у Facebook, Instagram методично блокуються і видаляються, якщо їх контент не відповідає політиці Meta. Те ж саме стосується й інших соцмереж, таких як Twitter, TikTok, LinkedIn.

Через це багато українських користувачів почали вважати, що Facebook та Instagram модеруються з Москви.

"Незалежно від того, хто публікує вміст, ми не дозволяємо нічого, що суперечить нашій політиці. Ці правила глобальні", – відповіли у Meta.

Нагадаємо, на початку російського вторгнення в Україну Meta створила Центр спеціальних операцій (Special Operations Center) – компанія називає його ще однією лінією захисту від дезінформації, яка дає змогу швидше видаляти контент, який порушує стандарти й правила спільноти.

"Ми працюємо з понад 90 партнерами з перевірки фактів більш ніж 60 мовами, щоб переглядати й оцінювати точність вмісту", – відповіли в Meta.

У компанії заявили, що збільшили фінансування для українських партнерів із фактчеку, не уточнюючи їхню кількість та суми.

Читайте також:
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме
Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто