USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Чотирьох підозрюваних в корупції суддів Апеляційного суду відсторонили

Дзюбіна та Паленика відсторонено до 30 січня
Суд гроші

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

29 грудня ще двох суддів Київського апеляційного суду В'ячеслава Дзюбіна та Ігоря Паленика тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя, оскільки їх підозрюють в корупції. Таким чином відсторонено вже четверо суддів. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Вища рада правосуддя відсторонила до 30 січня 2024 року від здійснення правосуддя Дзюбіна та Паленика у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Раніше ВРП вже відсторонила суддів Віктора Глиняного та Юрія Сливу на такий самий строк. Усі вони є фігурантами однієї справи.

Що відомо про справу?

Раніше НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя В'ячеслав Дзюбін отримав 35 тисяч доларів неправомірної вигоди за зняття арешту з двох літаків у справі колишнього керівника "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва. 10 тис. доларів з цієї суми Дзюбін залишив собі, а решту 25 тис. доларів – для трьох інших суддів Київського апеляційного суду – Юрія Сливи, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного.

Зокрема, Паленик отримав від Дзюбіна 25 тис. доларів у коробці з-під віскі. Надалі 8300 доларів він запакував у пачку з-під кави і передав їх судді Сливі. Суддя Глиняний отримав 8300 доларів у рекламній брошурі інтернет-провайдера. Під час обшуків у Дзюбіна відшукали 10 тис. доларів, переданих як неправомірну вигоду, у Паленика знайшли усі 25 тис. доларів неправомірної вигоди, оскільки, на думку слідства, той поміняв купюри перед їхньою передачею суддям Сливі та Глиняному. У Сливи та Глиняного знайшли по 8300 доларів.

Також нагадаємо, що раніше судді Київського апеляційного суду Юрій Слива та Віктор Глиняний вийшли з-під варти під заставу. За одного підозрюваного було внесено 2,5 млн гривень застави, а за іншого – 5 млн гривень.

Читайте також:
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень