USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Чоловіки за кордоном не зможуть отримати й обміняти права, якщо не оновили військово-облікові дані

Водночас це стосується і свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу
водійські права
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Ті чоловіки, які знаходяться за кордоном, не зможуть отримати посвідчення водія, якщо не оновили військово-облікові дані, не виконавши вимоги закону про посилення мобілізації. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністр України, повідомляє "Судово-юридична газета".

Зокрема встановлено, що в період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування розміщені за межами України відокремлені підрозділи (філії, представництва) держпідприємства, що належать до сфери управління Державної міграційної служби (ДП "Документ", – ред.) здійснюють приймання документів для отримання адмінпослуг з обміну посвідчення водія. У тому числі це стосується й виданого вперше або отримання його після втрати чи викрадення.

А також щодо державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, крім транспортних засобів, які потребують експертного дослідження, та видачу оформлених результатів їх надання або відмови в наданні.

Ці положення щодо видачі оформлених результатів надання адмінпослуг не поширюються на громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, стосовно яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про виключення з військового обліку або про уточнення (оновлення) персональних даних.

Крім того, посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виготовлені на бланку, замовлені засобами електронного кабінету водія функціональної підсистеми єдиної інформаційної системи МВС або засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка "Дія", громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, стосовно яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про виключення з військового обліку або про уточнення (оновлення) персональних даних, у міжнародних поштових відправленнях не пересилаються.

"Тож чоловіки, які не виконали вимоги щодо оновлення своїх військово-облікових даних, не зможуть отримати посвідчення водія за кордоном", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: Щоб захистися від підробок, у МВС видаватимуть оновленні бланки водійських документів

Як відомо, 16 липня завершився 60-денний термін, який був відведений законом про мобілізацію для оновлення військово-облікових даних. Українці могли оновити дані трьома способами: через ЦНАП, ТЦК і СП та в застосунку "Резерв+". 

До речі, у великому законопроєкті про мобілізацію комітет підтримав норму, згідно із якою ухилянтів можуть позбавляти прав на керування транспортними засобами.

Читайте також:
В Україні хочуть збільшити термін базової загальновійськової підготовки В Україні хочуть збільшити термін базової загальновійськової підготовки
Допомагали уникнути мобілізації: На хабарях викрили заступника керівника Івано-Франківського ТЦК і двох службовців Допомагали уникнути мобілізації: На хабарях викрили заступника керівника Івано-Франківського ТЦК і двох службовців
Схеми для ухилянтів: СБУ оголосила нову підозру очільнику Бучанського ТЦК Схеми для ухилянтів: СБУ оголосила нову підозру очільнику Бучанського ТЦК
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони