USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Чого очікувати від контрнаступу ЗСУ і кому вигідний витік даних Пентагона: Буданов дав нове інтерв'ю ABC News

Росія – "це штучно створена помилка, і тепер настав момент для краху цієї країни"
буданов

Кирило Буданов

Джерело: відкриті джерела

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України вважає, що Росія найбільше виграє від масового витоку секретних даних США. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ABC News.

Говорячи про витік даних, Буданов зазначив, що "Росія є єдиним бенефіціаром цього".

"Ми отримаємо остаточну відповідь тільки після завершення розслідування... У нас є зв'язок із відповідними службами у США, і буквально з перших годин ми почали розмовляти", – розповів головний розвідник країни.

На його думку, "немає ризику", що це питання завдасть шкоди відносинам між Україною і США. Він вважає, що на результати українського контрнаступу це також не вплине.

Контрнаступ ЗСУ

Говорячи про новий "похід" українських військових, Буданов не став прогнозувати їхній результат.

"Якими будуть результати цих дій? Думаю, що найближчим часом усі це побачать і відчують", – сказав він.

Однак визнав, що успіх цієї наступальної операції вкрай необхідний не тільки українцям, а і їхнім союзникам, які постачають їм засоби і боєприпаси.

"Без перемог рано чи пізно виникнуть питання, чи варто продовжувати підтримувати Україну", – сказав Буданов, додавши, що водночас йому невідомо про будь-які вимоги, висунуті західними союзниками, і про те, що подальша підтримка залежатиме від успіху на полі бою.

"Настав момент для краху Росії"

Буданов знову пообіцяв повернути Кримський півострів і висміяв ядерні погрози президента Росії Володимира Путіна, а також невдалий "зимовий наступ", який призвів до мінімальних успіхів і великих втрат РФ.

Крім того, вивчаючи карту Росії, глава ГУР передбачив "сейсмічні зміни" у РФ, які, на його думку, зіграють свою роль у припиненні путінської війни на користь України.

"Кордони можна змінити", – сказав він. "Це штучно створена помилка, і тепер настав момент для краху цієї країни".

 
Читайте також:
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, - Плетенчук
РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля
Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, - радник Байдена Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, - радник Байдена