USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

Україна ухвалить рішення про контрнаступ в останній момент: Подробиці від РНБО

Україна не змінювала свої військові плани через витік документів Пентагона, каже Данілов
Олексій Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов
Джерело: ВВС Україна
Штаб головнокомандувача Збройних сил України ухвалюватиме рішення про початок запланованого контрнаступу в останній момент. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у програмі новин Tagesschau німецького телеканалу ARD.

"Якщо хтось думає, що у нас тільки один варіант, то це не так. Навіть три варіанти – це замало, – заявив Данілов.

За його словами, Україна перебуває в постійному контакті зі своїми ключовими союзниками, такими як США, Велика Британія, Німеччина та Польща, але "дані щодо проведення тих чи інших операцій, чисельність залучених підрозділів і на якому напрямку – ця інформація є цілком секретною".

Чи змінювала Україна свої плани через Пентагон? 

Данілов піддав сумніву твердження американського мовника CNN, що Україна начебто вже змінила деякі свої військові плани через витік документів Пентагону.

"Можу сказати, що кількість людей, які знають про наші плани на нашій території, вкрай обмежена. І я не думаю, що джерело, яке спілкувалося з CNN, мало до цього якесь відношення", – зазначив він.

Секретар РНБО "не вражений" публікацією численних секретних документів.

"Ви можете знайти це в загальнодоступних джерелах. Що стосується іншої інформації – якщо вона справді була засекреченою – то агентства Сполучених Штатів і Сполученого Королівства точно знатимуть, звідки вона надходить. І чому вона з’явилася прямо зараз", – зауважив він.

За будь-яких умов спецслужби, на переконання Данілова, повинні бути "більш пильними".

Коли виник скандал

У п'ятницю, 7 квітня, у ЗМІ з'явилися нові документи, які нібито є розсекреченими файлами з Пентагона. Вони охоплюють широкий спектр питань – від підтримки України з боку США до інформації про ключових союзників Сполучених Штатів, таких як Ізраїль, що збільшило кількість наслідків і без того тривожних витоків інформації.

Перед цим Пентагон заявив, що вивчає це питання після того, як у соціальних мережах з'явилися повідомлення про очевидно засекречені документи про війну в Україні.

Американські посадовці кажуть, що серйозно ставляться до витоку інформації, проводячи розслідування і працюючи над більш офіційною оцінкою того, що міститься в документах і як вони потрапили в мережу.

Видання CNN зазначало, що не змогло самостійно перевірити автентичність документів. Але вони схожі на низку секретних документів про Україну, які циркулювали в інтернеті протягом останніх тижнів, і автентичність яких підтвердили кілька американських посадовців. 

Читайте також:
Прогнозування, санкційна політика, чіткість національних орієнтирів і не тільки: Зеленський окреслив головні завдання оновленої роботи РНБО Прогнозування, санкційна політика, чіткість національних орієнтирів і не тільки: Зеленський окреслив головні завдання оновленої роботи РНБО
Данілова звільнено з посади секретаря РНБО: На його місце призначено Литвиненка Данілова звільнено з посади секретаря РНБО: На його місце призначено Литвиненка
Україна планує цьогоріч провести контрударні дії, – Павлюк Україна планує цьогоріч провести контрударні дії, – Павлюк
Звільнення Кліщіївки – вдала операція з повернення територій України, – боєць ОШБр Звільнення Кліщіївки – вдала операція з повернення територій України, – боєць ОШБр "Лють"